реклама

реклама

У день чергової річниці Коліївщини у краєзнавчому музеї Черкас можна побачити зброю і монастирські чаші, які пам’ятають гайдамацькі руки, інформує офіційний сайт управління культури та зв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

60959e8d8c34f5c00b9627dfd768f462_L

Сьогодні, 14 квітня – чергова річниця від початку Коліївщини (1768 р.) – повстання під проводом Івана Гонти та Максима Залізняка.

Управління культури запрошує патріотів та шанувальників історії відвідати Черкаський обласний краєзнавчий музей, серед експонатів якого можна побачити не тільки копії документів тієї епохи, а й оригінальні речі часів повстання: перероблену на зброю селянську косу, польську шаблю з наруків’ям у вигляді орла, дерев’яну чашу, з якої гайдамаки «приобщалися» перед боєм, залізні хрести-«вериги» ченця Мотриного монастиря та подаровану цьому ж монастирю запорізькими козаками мідну чашу з вигравіюваним понад чверть тисячоліття тому дарчим написом. Ця чаша вже була в монастирі на час повстання, епіцентром початку якого став Мотрин монастир у Холодному Яру.

DSC_0170

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100