реклама

реклама

Теплоелектростанцію, яка працюватиме на соломі, тирсі та інших біоматеріалах, планують побудувати у промисловій зоні Золотоноші. Про це у коментарі «Прочерку» розповів золотоніський міський голова Віталій Войцехівський.

depositphotos_6930979-stock-photo-bio-power-plant-with-storage Нову ТЕС планує спорудити інвестор із Монастирища – компанія «Котельно-механічний завод «Пархоменко», яка має неабиякий досвід виробництва котлів, а тепер планує взятися за будівництво електростанцій. За задумом інвестора, електроенергія може знадобитися золотоніській промисловості, зокрема – Індустріальному паркові, робота над спорудженням якого наразі триває.

– У проекті застосовуються австрійські технології, – розповів Віталій Войцехівський. – Це забезпечує високий рівень екологічності виробництва. Широко відомий факт: у Відні мало не в центрі міста стоїть сміттєспалювальний завод, який зовсім не шкодить довкіллю. Щоправда, наша ТЕС працюватиме не на смітті, а на гілках, соломі, відходах деревообробної промисловості тощо. Забруднюватиме атмосферу ТЕС навіть менше, ніж нині це робить котельня, яка опалює місцеву школу.

За інформацією Віталія Олександровича, ТЕС має бути потужністю 13 МВт і зможе забезпечувати електроенергією мало не пів Черкаської області.

– Я вважаю, що це – один із кроків до енергетичної незалежності України, – зазначив Віталій Войцехівський. – Якби вдалося почати цю роботу років зо три тому й поставити по Україні пару десятків таких ТЕС, то зараз не стояло б питання про завезення вугілля з Донбасу...

Крім податків та створення робочих місць, інвестиція дасть Золотоноші також зиск і від соціальної угоди, яку планується укласти. Зараз розглядається питання про виділення для ТЕС земельної ділянки. За найкращих прогнозів, запрацювати підприємство зможе не раніше, ніж через два роки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100