реклама

реклама

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у березні 2017 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 102,0%.

index

На споживчому ринку в березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше (на 8,6%) подорожчали фрукти. На 2,7–1,1% підвищилися ціни на сметану, цукор, соняшникову олію, маргарин, овочі, продукти переробки зернових, молоко, рис, м’ясо та м’ясопродукти, сири, хліб, кисломолочну продукцію. Водночас суттєво (на 6%) подешевшали яйця.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,7%, що викликано насамперед подорожчанням тютюнових виробів на 4,3%.

Одяг  і  взуття подорожчали на 9,7%, зокрема, взуття – на 14,1%, одяг – на 7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,7% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на електроенергію на 28,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,1%, що зумовлено переважно подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 1,2%). Крім того, амбулаторні послуги стали дорожчими на 0,6%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,4% спричинено в основному подорожчанням проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 0,9% та залізничному пасажирському транспорті на 0,6%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 3,2%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 17,1% та мобільного зв’язку на 6,4%.

Послуги освіти подорожчали на 0,7% головним чином через підвищення плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 5,6%.

Ціни на послуги ресторанів та готелів зросли на 1,3%.

Інші товари та послуги зросли в ціні на 0,8%. Із них послуги нотаріусів подорожчали на 4%, послуги перукарень та закладів по особистому догляду – на 2,1%.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100