реклама

реклама

Черкащина постійно працює в плані переведення теплової галузі на альтернативні види палива. Так, за нинішній опалювальний сезон вдалося на 23% зекономити газ, порівняно з минулим опалювальним сезоном 2015-2016 років, переобладнуючи котельні на щепу, пелети. Про це на вчорашній нараді в ОДА повідомив заступник голови ОДА Сергій Овчаренко.

IMG_0268

– Але є й проблеми. Усі пам’ятають проблеми з подачею тепла у Смілі, через що для вирішення питання на місце повинен був виїздити сам голова ОДА. Серед проблем питання погашення заборгованості, отримання номінацій на газ, відсутність засобів обліку газу, невідповідність стандартам, - ось основні причини обмеження подачі газу. Наразі гостро стоїть питання встановлення прибудинкових засобів обліку теплової енергії, бо наша область знаходиться в п’ятірці відстаючих. Це відбувається саме через місто Черкаси, велике місто, яке задає статистику, – зазначив Овчаренко.

Нині Черкащина займає третє місце по оплаті за природний газ серед інших областей. Влада планує як покращити цей показник, так і зменшити залежність від газу, аж до повної відмови для комунальної сфери, як це зробила Закарпатська область.

inv

– Торік у порівнянні з 2015 роком ми зменшили споживання газу на 42,9 мільйонів кубів. В бюджетній сфері було зекономлено 0,6 мільйони кубів. Крім того, торік було реалізовано енергоефектинвих заходів на загальну суму 116 мільйонів гривень, – розповів детальніше заступник директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства – начальник управління житлово-комунального господарства Андрій Липкань. – Разом з тим в Ватутіному, Золотоноші, Смілі, в Жашківському, Катеринопільському, Канівський, Христинівський, Шполянському районах не проводилося взагалі ніяких замін котельного обладнання.

Що ж до оснащення житлового фонду засобами обліку, то за словами чиновника,  згідно Мінрегіону, до 1 серпня цього року така оснащеність має становити не менше 70%, а до початку опалювального періоду ця цифра має становити 90%.

– Водночас, наприклад, оснащеність Звенигородського району становить лише 27%, оснащеність Корсунського району – 10%, Кам’янського – 4%, – зазначив Липкань. – А часу залишилося мало!

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Момрик 22.04.2017 11:51
Зачем такой позор Ткаченку в заместителях? Только рейтинг власти снижает, а рейтинг и так плох. Скоро в минус пойдёт через Овча.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 ________ 21.04.2017 18:12
Не называйте недоразумение с жидкой бородкой "обласною владою" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 черкащанка 19.04.2017 16:49
Балабол в студии :lol: театр уже отремонтировал к новому году???!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 фонтан 19.04.2017 16:27
ЕСТЬ ТОВАРИЩ ГЕНЕРАЛ !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Мерзко слушать 19.04.2017 13:40
Овчаренко, а тебе не стыдно напоминать людям, как именно ты провалил ситуацию по Смеле, несколько раз наврав журналистам о том, что все уже якобы решено?! Ткаченко после тебя ж, наука, разгребал все!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100