реклама
Sucurity Police

реклама

15 квітня о 13:15 на лінію екстреного зв‘язку «101» Шполянської пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду внаслідок якої на трасі «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань», в районі села Станіславчик, стався розлив аміачної води.

005-64876

Як стало відомо вантажний автомобіль «КАМАЗ», що належить ТОВ «Теплик-Агро», село Метанівка, Теплицький район, Вінницької області прямуючи у напрямку Умані, перевозив на причепі 10 тонн аміачної води.

На 92 км. автошляху, за 1,5 кілометри від села Станіславчик, Шполянського району, водій тягача не впорався з керуванням та допустив перекидання причепа. Від удару об землю, цистерна зірвалася із кріплень, втратила герметичність і з неї почався витік 20% розчину аміачної води.

Черговий караул шполянської пожежно-рятувальної частини який оперативно прибув на місце пригоди через загрозу отруєння верхніх дихальних шляхів змушений був працювати у захисних костюмах та апаратах на стиснутому повітрі. Застосувавши спеціальні стволи, рятувальники впродовж 30 хіилин змили аміачну воду з автошляху та розчинили її до безпечної концентрації.

Згодом, за допомогою техніки районної мобільної групи цивільного захисту, цистерну автокраном було піднято з кювету та встановлено на причеп.

Загрози навколишньому середовищу та найближчим населеним пунктам немає. Загиблих та постраждалих внаслідок даної події немає. Для регулювання транспорту на місці події працюють працівники поліції.

Про це інформує речник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області Костянтин Проценко.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Петрович 20.04.2017 07:27
Аби не смерділо, подумав що навчання йдуть. Насправді, це надзвичайно серйозно, в цистернах возять і аміак, а це вже набагато більша загроза. При такій кількості аміаку, не всі хто попав у хмару вижили. А причина одна- "Дороги і дураки" Пожежникам респект.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100