реклама

реклама

Особливий соціальний проект «Мудрість – у спадок» буде реалізовано у межах фестивалю VIRA FEST, що відбудеться у Чигирині 3-4 червня. Його учасниками стануть українці поважного віку, що нині мешкають у будинках пристарілих. Про це пише «Чигирин – місце сили».

390c9d1de2a80a844d0e01ba21c1192e_XL

– Усе почалось із зворушливого фотопроекту, який вдалось реалізувати спільно з фотографом Олексієм Бадером. Зйомки відбулись у Ватутінському центрі соціальної опіки, де мешкають одночасно люди поважного віку, і молоді мами з дітками, – відзначають організатори – активісти Громадянського руху «За процвітання Черкащини».

IMG_8327-Edit

Під час зйомок представники старшого покоління мали нагоду поспілкуватись із малечею. Результатом стала серія світлин, а також відеоролик про учасників проектів.

IMG_8400-Edit

– Це було надзвичайно зворушливо. Відтак, вирішили продовжити проект «Мудрість – у спадок», організувавши поїздку для людей поважного віку на фестиваль VIRA FEST. Тут діятиме майданчик активностей, де підростаюче покоління зможе долучитися до низки безкоштовних майстер-класів і перейняти досвід старших людей, – констатують організатори.

IMG_8645-Edit 2

Зокрема, під час фестивалю заплановано проведення наступних майстер-класів:

- «Бабусин коровай». Як спекти, приготувати, прикрасити традиційний український хліб, щоб він вдався? Молодь дізнається безпосередньо від бабусь, пам'ять яких береже безліч секретів! Більше того – вони зроблять це разом!

- «Солом'яний бичок». Усі пам'ятають цю казку? Так от, нарешті всі охочі дізнаються як створювати традиційні українські іграшки із соломи!

- «Віночок-оберіг». Традиційно на Зелені свята дівчата плели запашні віночки з різнотрав'я. Але створювали не як заманеться, а вкладали у цю дію зміст. Який саме – розкажуть українки поважного віку. Більше того – разом із молоддю створять велетенський віночок на щастя для арт-інсталяції.

- «Хустка-хусточка». Спільно з майстринями бабусі розкажуть секрети традиційних давніх способів зав'язування хустки.

IMG_8539-Edit 2

Підтримати зворушливий проект нині може кожен, адже нині відбувається збір коштів на його реалізацію на Всеукраїнській краудфандинговій платформі Спільнокошт. Реалізацію проекту заплановано на 3 червня.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100