реклама
Sucurity Police

реклама

Президент Віктор Янукович під час державного візиту до Ізраїлю, що розпочинається 30 листопада, зустрінеться із відомими ізраїльськими бізнесменами, які мають досвід роботи в Україні та інших пострадянських країнах.

Ганна Герман повідомила, що на зустрічах в Ізраїлі очікується порушення теми про подальшу долю старовинної синагоги в Умані Черкаської області.

Ганна Герман повідомила, що на зустрічах в Ізраїлі очікується порушення теми про подальшу долю старовинної синагоги в Умані Черкаської області.


За повідомленням ізраїльської преси, серед запрошених на зустріч із президентом – голова холдингу Benny Steinmetz Group Бени Штейнмец, співвласник і голова ради директорів холдингу IDB Нохі Данкнер, магнати у галузі готельного бізнесу Елі Папушду та будівельної індустрії та металургії - Яків Енгель.

Разом із Віктором Януковичем до Ізраїлю вирушають кілька десятків українських бізнесменів на чолі із президентом Українського союзу промисловців та підприємців Анатолієм Кінахом. Заплановані зустрічі з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом та головою уряду Беньяміном Нетаньяху. Під час візиту планується підписання угоди про зону вільної торгівлі і фінансовий протокол, метою якого є забезпечення кредитної лінії ізраїльським інвесторам, що працюють в Україні.

Однак керівник адміністрації президента Сергій Львочкін повідомив, що серед документів, які планується підписати, - спільна заява президентів, меморандум про співробітництво у галузі автодорожньої інфраструктури, а також план співпраці у сфері охорони здоров’я на 2012–2015 роки.

Керівник управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що на зустрічах в Ізраїлі очікується порушення теми про подальшу долю старовинної синагоги в Умані Черкаської області. Єврейські громадські організації неодноразово зверталися до української влади з проханням уладнати конфлікт із приватною компанією, на території якої опинилася синагога, яку відвідував ще цадик Нахман кілька століть тому. Про це повідомляє bbc.ua

"У приватну власність в Умані у 2007 році незаконно було передано шматок землі, на якій знаходиться пам'ятка архітектури - синагога, якій понад 300 років. Іудейські громади неодноразово порушували цю проблему, домагаючись дозволу відвідувати синагогу", - розповіла Ганна Герман.

Радник президента каже, що міський голова Умані повідомив, що 6-го грудня відбудеться засідання суду, на якому очікується ухвалення остаточного рішення про повернення земельної ділянки у власність міста, після чого міська влада надасть цю землю, на якій стоїть синагога, іудейській громаді. 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Беня 30.11.2011 11:35
В решті решт пані Ганя себе знайшла.
Краще пізно ніж ніколи....
Але хасиди дешевого піару не потерплять, вони люди витончені і чутливі до фальші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100