реклама
Sucurity Police

реклама

21 квітня на полігоні ДСНС України у Чернігівській області (с. Світличне Варвинського району) 75 працівників та курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з організації гасіння пожеж на об’єктах нафтогазового комплексу, повідомляє сайт ЧІПБ.

Пожежнi

Мета навчань: закріплення знань, вмінь та навичок майбутніх фахівців пожежно-рятувальної справи, а також формування їхньої психологічної готовності до професійної діяльності у складних та екстремальних умовах.

Крім самих навчань представники інституту ознайомилися з технологічним процесом видобутку нафти та газу, вивчили об’єкти Гнідинцівського газопереробного заводу; ознайомилися з пожежною небезпекою технологічних процесів транспортування та переробки і зберігання природного газу та основними причинами виникнення пожеж на газопроводах, технологічних установках, газових сховищах та особливостями їхнього гасіння.

Під час теоретичної частини навчань професор кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Микола Шкарабура провів заняття з тактики гасіння пожеж на об’єктах нафтогазового комплексу із заступниками начальників з реагування на надзвичайні ситуації, начальниками управлінь (відділів) і начальниками оперативно-координаційних центрів ГУ(У) ДСНС України.

Загалом у навчаннях взяли участь близько 300 чоловік особового складу (75 – ЧІПБ) та понад 20 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

В. о. начальника інституту Олександр Тищенко наголосив: «Уміння та навички курсантів інституту формуються лише за умови вдалого підкріплення теоретичних знань практикою. Тому невід’ємною складовою освітнього процесу у ЧІПБ є його практична спрямованість».

Пожежнi2

Пожежнi3

Пожежнi4

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Знаю 23.04.2017 18:55
В понеділок приїзджає комісія міносвіти пиривіряти чи беруть прохвесори гроші за дипломні роботи, чи ні? )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Петрович 23.04.2017 18:20
Ну без Шкарабури нікуди і коли це він захистив докторську дисертацію, що став прохвесором?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100