реклама

реклама

До ОДА завітали днями керівники громадських організацій чорнобильців, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС. Спільно з представниками обласної влади говорили про забезпечення пільгами, медичне обслуговування, пенсійні виплати та ін. Кажуть: наразі допомога влади справді відчутна.

IMG_4634

– Нині влада нам дуже допомагає, – сказав голова обласної організації Всеукраїнської ГО інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Івасенко. – Переконаний, мене підтримають колеги, адже на сьогодні не виникає в цілому проблем із перевізниками. Маємо також цього року на 2 млн грн більше, порівняно з минулим, на медикаменти. Якщо торік на одного чорнобильця виділялось близько 450 грн, то цього – вже більше 800 грн. Медична, соціальна та інші служби – наші партнери. Важливою тут є співпраця. Вона в нас є і, сподіваємося, триватиме й надалі.

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль подякував керівникам за активну роботу, небайдужість та відстоювання прав чорнобильців.

– Зараз країна переживає складні часи. Втім усіляко намагаємося допомагати. На це спрямовані відповідні програми, де передбачено фінансування на забезпечення чорнобильців, – зауважив Віталій Володимирович. – Між тим, починаючи з цього року, маємо удосконалений механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування. При цьому громадянин має право самостійно обирати оздоровчий заклад. Також запрацювала нова урядова програма «Доступні ліки». Завдяки їй, відповідні категорії хворих за наявності рецепта можуть отримати необхідні препарати безкоштовно чи придбати з незначною доплатою. На виконання цієї програми Черкащина, зокрема, отримала з державного бюджету майже 16 млн грн. Маємо й інші досягнення. Впевнений, у подальшому їх буде ще більше.

Нагадаємо, 26 квітня – 31-ша річниця Чорнобильської катастрофи. Під час зібрання присутні обговорили організаційні питання щодо проведення заходів у день річниці.

За особливі заслуги перед Черкащиною керівників кількох громадських організацій та ліквідаторів нагородили почесними відзнаками.

Довідково:

Нині в області проживає понад 109 тисяч громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них близько 7 тисяч інвалідів, понад 8 тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, дітей, віднесених до потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, – майже 17 тисяч.

Цього року для забезпечення пільгами та компенсаціями громадянам області, постраждалим внаслідок аварії, з державного бюджету спрямовано 57,6 млн грн. За бюджетною програмою «Пільги на медичне обслуговування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з обласного бюджету виділено 12,5 млн грн (у 2016 – 10,3 млн грн, 2015 – 7,6 млн грн).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100