реклама

реклама

Про те, на які потреби пішли кошти субвенції з Державного бюджету України, виділеної Черкасам завдяки зусиллям народного депутата Олега Петренка, розповів, звітуючи на вчорашній сесії міськради, директор міського департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник.

Стадник3

– Ми на 100 відсотків використали торік цю субвенцію, – наголосив Олег Михайлович.

Зокрема, придбано наркозно-дихальну апаратуру експертного класу – апарат «Hamilton» для відділення нейрореанімації Третьої міської лікарні швидкої допомоги.

Апаратура

– Він функціонує, ним користуються пацієнти, – наголосив пан Стадник. – Це апарат тривалої дії. У нас гостро стояло питання смертності від грипозних пневмоній у період епідемій, бо необхідно було майже тотально замінювати функцію дихання всієї поверхні легень. У 2016 році у нас не було випадків смертності від грипозних пневмоній. Можливо, завдяки тому, що ми вже маємо таке обладнання.

Крім того, придбано сучасний рентген-апарат вартістю 1 млн 800 тис грн виробництва Угорщини, виготовлений із комплектуючих фірми «Toshiba». Апарат запрацював із 1 квітня цього року. Станом на 16 квітня виконано 385 рентгенографій. Вони виконуються без застосування рентгенівської плівки – апарат видає цифрові зображення, які можна збільшувати в окремих фрагментах.

– На жаль, дійсно, існує проблема, яка озвучувалася на сесії, що поки що немає локальної мережі, – підтвердив Олег Стадник слова депутата Павла Карася, який заявив на сесії 7 квітня, що лікарям доводиться спеціально йти у кабінет рентгенографії, аби подивитися з екрана комп’ютера на кожний знімок. – Яким чином ми разом із адміністрацією лікарні вийшли на даному етапі із цієї ситуації? Вийшли через хмарні технології Інтернету. Завідувачка рентгенологічним відділенням має можливість задати на апараті функцію, яка дозволяє автоматично розсилати знімки у відділення фахівцям.

Iнтерфейс

Олег Стадник визнає, що такий підхід є недосконалим, і в подальшому треба зробити так, щоб рентгенівські знімки відразу потрапляли в електронну карту пацієнта. Крім рентген-апарату, до майбутньої електронної системи планується приєднати придбані два роки тому апарати ультразвукового дослідження. Тобто, в Третій лікарні буде проведено локальну мережу і запроваджено єдину інформаційну систему. Орієнтовна вартість цього – 100 тис грн.

Розповів директор департаменту й про інші заходи, спрямовані на модернізацію Третьої міської лікарні.

Наразі відбуваються міжнародні торги щодо придбання комп’ютерного томографа. До них допущено трьох учасників, і цього тижня серед них буде проведено аукціон на пониження ціни. Також для лікарні буде придбано рентгено-хірургічний мобільний С-подібний апарат (комплекс, який дозволить виконувати на виїзді ангіографію – рентгенологічне дослідження судин – на рівні лікарні швидкої допомоги).

– На Заході таке обстеження виконується на рівні не спеціалізованих, а звичайних лікарень, – додав Олег Стадник. – Це дозволить «закрити» проблему своєчасного надання допомоги пацієнтам, у яких кров своєчасно не проходить через деякі судини.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 нора 25.04.2017 15:03
семен,ти шо куриш? Вони і Слобода?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Тарас 25.04.2017 14:53
Стадник зашевелився. Злякався? Карась давай, як лікар, дожми цю ****** в міськй раді. Щоб їм ці авто і домики боком повилазили!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 семен 25.04.2017 14:01
На домик в Червоной Слободе и новую квартиру а так же на очередную новую машину двух начальников управлений которые семейным тандемом весело и непринуждённо зарабатывают денежки на гос службе из народного бюджета уже который год подряд при всех властях
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100