реклама

реклама

Правова колізія із 109 рекламними конструкціями ПП «Вересень +», які, в тому числі, розміщені і по бульв. Шевченка, ніяк не вирішиться. Сьогодні проект рішення з цього питання в черговий раз був винесений на засідання виконавчого комітету, по якому  члени виконкому мали вирішити — продовжувати чи ні дію дозволів на розміщення білбордів. Проте його підтримали лише троє членів виконкому, пише "Вичерпно"

bord-710x434

Справа в тому, що є рішення Вищого адміністративного суду, згідно якого департамент  архітектури, містобудування та інспектування ЧМР зобов’язаний продовжити дію дозволів на ці білборди.

Однак, оскільки ця колізія вже тягнеться не один рік, за цей час за розміщення рекламних конструкцій набігла й чимала сума боргу до міського бюджету. Тому члени виконкому й вагаються у прийнятті такого рішення, а ще й накладений мораторій на розміщення по головній вулиці міста будь-яких рекламних конструкцій.

Щоб ширше поглянути на це питання, на засідання виконкому запросили голову Асоціації операторів зовнішньої реклами Оксану Поліщук та власника ПП «Вересень +» Сергія Кудактіна.

Зокрема, власник вище вказаних рекламних конструкцій відзначив, що всі ці роки був готовий до співпраці, також він визнає, що є борги минулих власників цих білбордів, які він у них викупив. Однак, за його словами, є певна недобросовісна конкуренція щодо видачі дозволів на встановлення рекламних щитів.

- Ви подивіться статистику видачі дозволів з 2010 року. Так от, якщо взяти період з 2010 по 2014 рік, то, умовно кажучи, «київським» операторам було виділено 389 місць, в цей же час черкаським рекламним агентствам було видано 35 дозволів. З 2014 року по цей рік з інших міст видано дозволів на 200 місць, а черкаським — на 15. Якось так дивно у нас виходить, що у нас для черкаських місць немає, — зауважив Сергій Кудактін, зауваживши, що попри все він готовий сідати за стіл перемовин.

Натомість Оксана Поліщук вважає, що рішення суду не зобов’язує виконавчий комітет приймати будь-які рішення щодо продовження чи не продовження дії дозволів.

- Рішення суду зобов’язує департамент архітектури, містобудування та інспектування вчинити певні дії. Тому до вас, як до членів виконкому, не може бути ніяких підстав для примусу щодо прийняття такого рішення. Департамент на виконання цього рішення суду підготував відповідний проект рішення, а ви, як члени виконкому, вправі вирішувати, чи продовжувати дію цих дозволів, чи ні, а не маніпулювати питанням, що є рішення суду, яке ви повинні виконати, — пояснила свою точку зору пані Оксана.

Також вона зауважила, що при прийнятті свого рішення виконком має зважати і на благоустрій міста, адже є певні визначені норми розміщення реклами. Тобто, по суті, питання в тому — бути чи ні рекламним щитам на бульварі Шевченка.

- Я розумію і підприємця, — відзначила Оксана Поліщук, — тому пропоную такий вихід: нехай він визначиться із тими місцями, які не розміщені на бульварі Шевченка, а десь в центральній і прицентральній частині міста, подасть заявку, оформить її, з бульвару Шевченка демонтує свої конструкції. В прицентральній зоні, так само як і ніші оператори, замінить конструкції на той формат, який там має стояти. І таким чином буде діяти в рівних умовах з іншими операторами ринку.

Зрештою, навіть присутність власника та керівника Асоціації, не допомогла членам виконкому визначитися, що робити із цими 109 рекламними конструкціями. Тож це питання і надалі залишається в порядку денному засідань виконкомів.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Светлана 26.04.2017 13:35
Маразм в Черкассах крепчает!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 нора 26.04.2017 11:36
А Джуган ніхто і не почув? Прикольно! Кудактін торчить місту 10 лямів!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Андрей 26.04.2017 09:44
Сегодня сильный ветер, держитесь подальше от билбордов!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Бонд 26.04.2017 08:26
Бо заезжие рекламщики нормально отстегивают, а Кудактин не несет бабло Бондаренку и Гуре... вот и весь расклад...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100