реклама

реклама

Нову стратегію розвитку малого та середнього підприємництва області на наступні 4 роки обговорюють сьогодні в Черкасах представники влади, бізнесу та всі зацікавлені в конференц-залі готелю «Апельсин». Після узагальнення ідей стратегія чекатиме на затвердження на сесії Черкаської облради, а тоді вже стане обов’язковою до виконання.

IMG_0290

У підсумку ж влада розраховує на покращення бізнес-клімату в області. Але спершу треба знайти загальні точки дотику влади і бізнесу, щоб спільно працювати на результат.

– Як визначено стратегією розвитку області до 2020 року, одним з пунктів є підвищення конкурентоспроможності нашого регіону. І ніхто інший, як представники малого і середнього бізнесу, підприємці, не допоможуть органам виконавчої влади, місцевого самоврядування (особливо в контексті децентралізації) сформувати цю стратегію розвитку малого та середнього підприємництва. Якщо говорити цифрами, то 25% надходжень бюджетів всіх рівнів формують саме представники малого та середнього бізнесу області. А це більше, ніж 1 мільярд 800 мільйонів гривень. Це серйозний ресурс, – зазначив заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Тож усі зацікавлені представники бізнесу можуть вносити свої пропозиції та корективи.

IMG_0291

Стратегію, яка сьогодні обговорюється, розробили експерти Програми USAID лідерства економічного врядування з ініціативи влади і бізнесу.

– Для розробки стратегії розвитку ми використали 10 принципів акту про малий бізнес для Європи, які лежать в основі політики сприяння бізнесу ЄС, – зазначив старший радник програми USAID лідерства економічного врядування та голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.

Разом з тим, як зазначено було під час обговорення, інформація, що надійшла від донора з США свідчить: програма діятиме до кінця 2017 року, а не до 2019 року, як раніше передбачалося...

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100