реклама

реклама

Черкаські ПТУ опинилися на межі закриття: коштів для фінансування профтехучилищ немає. Уже другий рік поспіль їх фінансують із міського бюджету, інформує телеканал «ВІККА».

thumb_536987_news_m

Причина – у децентралізації. Однак місцева влада каже, що їй це не по силах. Допомагає лише субвенція з бюджетів вищого рівня.

– Цьогоріч це – 15 мільйонів, – каже директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган. – А потреба на утримання наших шести закладів – 85 мільйонів.

Цього року на потребу місцевих училищ місто Черкаси виділило близько 37 млн грн. Нині всі кошти до копійки витрачено. Платити зарплати нічим. Розглядаються шляхи оптимізації та пошуків додаткових джерел доходів для утримання ПТУ.

У центрах зайнятості кажуть, що їхні клієнти – переважно люди з вищою освітою. Для фахівців робітничих спеціальностей робота завжди є.

Докладніше – у матеріалі телеканалу.

Фото: Анна Сергієнко / zt.20minut.ua

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Іоан Васильович 28.04.2017 12:09
А кошти на утримання 500 бездєльніков МВК є?
То може там теж варто зробити декомунізацію, центразізацію та перевести на самоокупаємость ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Гроші 28.04.2017 09:51
Гроші на чортове колесо і льодовий палац є, а на профтехосвіту для молоді немає. Яке дбайливе ставлення влади до майбутнього! Вона таки знає, що у цьому житті головне.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100