реклама

реклама

Третій рік поспіль в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини студентська рада (голова Катерина Чупіна) спільно із Центром культури та дозвілля «Гаудеамус»(начальник – Людмила Гекалюк) та кафедрою хореографії і художньої культури (Людмила Андрощук) організовують благодійну акцію «Мистецтво заради миру». В її рамках відбувся загальноуніверситетський танцювальний марафон «Ми – українці!», приурочений Міжнародному дню танцю.

DSC_1472

Для участі у марафоні кожна команда готувала два номери - своєрідну презентацію, або хореографічний флешмоб, і власне танцювальну композицію.Другий етапстав найцікавішим та найбільш хвилюючим. Хореографічні номери команд то запалювали глядацьку залу неймовірною енергією, вихором нестримного танцювального ритму, то викликали сльози на очах присутніх своєї задушевністю, ліричністю, ідейною глибиною.Яскравим емоційним доповненням танцювальних номерів були костюми учасників та українські пісні, що вдало підкреслювали ідейність хореографічних постановок.

Студенти одинадцяти факультетів та навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти під керівництвом студентів-хореографів танцювали заради допомоги студенту, який отримав каліцтва в зоні АТО. Максим Бугайов, студент навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти УДПУ, був активним учасником подій Революції гідності в 2013-2014 рр., потім став добровольцем батальйону «Айдар». Незважаючи на неодноразові тяжкі поранення, контузії, втрату зору, довгі курси лікування у госпіталях Харкова, Києва, Одеси, Чернігова, Польщі він знову повернувся туди, де найтяжче – на фронт. В 2016 році під Мар’їнкою потрапив під мінометний обстріл, нині потребує тривалої реабілітаціїСаме на лікування Максима збирали гроші студенти та викладачі, які завітали на танцювальний марафон «Ми – українці!».

DSC_1220

На завершення святкового дійства зі словами вітань та подяки виступила начальник відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталя Вдовиченко і вручила командам-учасницям грамоти.Від профспілкового комітету університету (голова профкому Валентин Хитрук) кожна команда отримала солодкий подарунок. Подяками були відзначені й організатори заходу, всі учасники танцювального марафону нагороджені грамотами та пам’ятними сувенірами.

Зібрані коштистудрада передалапредставнику волонтерської організації «Разом» Оксані Ящук.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100