реклама

реклама

Повідомити про стихійне сміттєзвалище, аварійні дерева, просідання ґрунту або іншу проблему можна не лише в телефонному режимі оперативній службі міськвиконкому за коротким номером 1505 або на мобільний (050) 464-60-60,  але й виславши фото та відео з місця події.  А саме: на електронну пошту ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ), через систему миттєвих повідомлень ICQ (номер – 618418817) або за допомогою системи аудіо та відеозв’язку Skype: увівши в пошук логін: sluzba1505. Такою можливістю з початку року вже скористалось близько трьохсот городян, інформує прес-служба МВК.

Як розповідає начальник відділу «Оперативна служба» Андрій Мельников, в Оперативній службі діє система мультиканальності  у прийомі дзвінків від мешканців за телефонами, електронної поштою, ICQ та записом розмов у Скайпі. Завдяки цій програмі городяни мають можливість безпосередньо поспілкуватися з працівником Оперативної служби, і при цьому бачити його через веб-камеру, а також переслати фото- або відеоповідомлення.

– Переваги фото- і відеозвернень  – беззаперечні. Оскільки оператор, який приймає інформацію, може відразу об’єктивно оцінити ситуацію, побачивши  проблему «на власні очі». А отже – абсолютно точно зорієнтуватись, які фахівці потрібні для її вирішення, – зауважив Андрій Андрійович.

Приміром, цього тижня до оперативної служби надійшло фотоповідомлення пошкодженого під час буревію дерева на одній з вулиць міста. На зображенні видно, що поруч з його гіллям пролягають електролінії. А отже, для того, аби усунути негаразд потрібні не лише комунальні служби, які б за допомогою спецтехніки його спиляли, але й фахівці КП «Черкасиміськсвітло» та Черкаського міського РЕМ, які подбали про безпеку та знеструмлення аварійної ділянки.
 
З початку року на 10-15% зросла кількість звернень до оперативної служби міськвиконкому (як у телефонному режимі, так і шляхом аудіо-, фото- та  відеозв’язку).

У більшості випадків фото- і відеозвернення фіксують порушення Правил благоустрою міста (зарості амброзії, несанкціонована поява автостоянок на дитячих майданчиках, смітники тощо). Тоді як у телефонному режимі жителі  частіше  повідомляють про проблеми з утримання будинків, зовнішнього освітлення, тепло-, водо- і електропостачання, утримання зелених насаджень, утримання шляхів та благоустрій прибудинкових територій. 
 
– Загалом, щомісяця ми отримуємо близько 7-8 тисяч дзвінків. У «пікові» моменти, коли у місті вирує негода, трапляються якісь комунальні катаклізми: пориви теплотрас, перебої з тепло- чи  водопостачанням тощо, число повідомлень істотно зростає. Приміром, у жовтні, коли починався опалювальний сезон, ми отримали майже 9,4 тисяч дзвінків, – розповів Андрій Мельников.

За його словами, звернення мешканців автоматично передаються до виконавців на рівні начальників дільниць та диспетчерів. Використання спільних баз даних (служби утримання будинків, аварійних), дає змогу контролювати всі звернення, що надходять до комунальних підприємств безпосередньо через диспетчерські пункти. З метою відстеження якості  виконання звернення, працівники оперативної служби телефонують мешканцям, які повідомили про проблему.

Довідка:
Найбільше скаржилися мешканці протягом цього року:
1. Якість опалення;
2. Зовнішнє освітлення;
3. Холодне водопостачання та водовідведення;
4. Відсутність чи низькі параметри гарячого водопостачання;
5. Утримання будинків.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Надія 02.12.2011 17:45
Ніколи не повірю, що питання "європейських" доріг та інші "ямкові" акценти не переважали у зверненнх протягом року. Бажано виділити окрему лінію для скарг з питань утримання доріг у місті...Тоді одразу засвітиться наш "європейський шлях" всіма кольорами райдуги (втім здається теплий спектр буде відсутній)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Чорний полковник 02.12.2011 12:50
Добра справа... Рухаємось європейським шляхом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100