реклама

реклама

Основними факторами, які впливають на майбутній врожай сільгоспкультур є світло, тепло і волога.

index

Після різкого та тривалого зниження температури повітря на Черкащину нарешті повернулось тепло. Проте, бракує опадів. На окремих площах східної частини з початку весни не було жодного ефективного дощу.  Там дефіцит опадів утримується з початку року і становить 50 % норми, - повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. На решті площ ситуація не критична, проте дощі теж необхідні.

Ситуацію погіршують ще й «холодні» суховії, які цієї весни стали звичним явищем та пересушують верхній шар грунту. За спостереженнями метеостанцій області, на сьогодні насінневмістний (0-10 см) шар грунту скрізь слабко зволожений, подекуди проблеми зі зволоженням грунту є до глибини пів метра.

За прогнозом синоптиків, на найближчому тижні на Черкащині утримається дуже тепла і суха погода. Лише з 5 травня внаслідок впливу атмосферних фронтів із північного-заходу очікується зниження температурного фону: вночі до 4-9º, вдень до 8-13º  та грозові дощі.

Тож, для більшої впевненості у майбутньому врожаї господарствам слід подбати про влаштування систем штучного поливу.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Дефіцит 30.04.2017 13:09
Якби свого часу різні злодікуваті "залізяки" не розікрали та не порізали на металобрухт поливні системи, то тепер не було б такої проблеми зі зволоженням грунтів. Що за совєтів було створене розвалили, а своє створити ні бажання, ні тями немає. Тільки красти і вміють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100