реклама

реклама

У Драбові освячено перший будинок-інтернат для літніх людей, що діятиме під патронатом православної церкви, повідомляє офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ (Московського патріархату).

drab4343 30 квітня, у Неділю жінок-мироносиць, у смт. Драбів відбулася неординарна подія: тут відкрив свої двері перший на Черкащині православний будинок-інтернат для літніх людей, заснований на честь черниці-мучениці Рафаїли Чигиринської. Сама ідея відкриття цього благодійного закладу належить благочинному Драбівського округу протоієрею Дмитру Іванусі, а його зведення благословив Високопреосвященніший митрополит Черкаський і Канівський Софроній, який постійно стежив за ходом робіт. Учора владика Софроній разом з вікарним єпископом Черкаської єпархії Преосвященним Іоанном в урочистій обстановці перерізав червону стрічку біля головного входу до цього закладу, після чого освятив його і надав усім, хто тут буде працювати й житиме, своє архіпастирське благословення.

Трішки більше року знадобилося отцю Дмитрові, щоби із занедбаного будинку колишньої школи, що стояла на в'їзді до Драбова, зробити благодійну установу, яка вирізняється своїм комфортом, естетикою: тут створені всі умови для того, щоби літні люди доживали свій вік, не відчуваючи ніяких незручностей, були оточені увагою, теплом персоналу, молитвами та духовними настановами церкви. Будинок-інтернат розрахований поки що на 23 особи: усі вони житимуть у світлих просторих кімнатах на 2-3 чоловік. До послуг мешканців інтернату – сучасні пральня, харчовий блок, їдальня, кімната для спільної молитви та культурного відпочинку, ефективна система незалежного екологічно чистого і малозатратного опалення. Є своя земля, де можна вирощувати свіжі овочі, а поруч вже закладений сад фруктових дерев, розвиватиметься підсобне тваринництво. У перспективі на базі цього будинку-інтернату планується відкрити відділення хоспісу, де доглядатимуть невиліковно хворих перестарілих.

Усім цим господарством нині завідує Ольга Івануса – дружина отця Дмитра, яка від самого початку будівництва опікувалася всім його процесом.

Православний будинок має легальний юридичний статус, передбачає штат працівників і відкритий для співпраці з благодійниками та меценатами. Утім керівники Драбова та Драбівського району, які прийшли на церемонію урочистого відкриття, теж запевнили, що надаватимуть усіляку допомогу і підтримку для розвитку цього благодійного і конче потрібного у сучасних умовах соціального проекту. Потрапити сюди для життя можна за попереднім узгодженням з керівництвом будинку.

Владика Софроній висловив щиру подяку всім, хто долучився до цієї доброї справи, відзначивши високими церковними нагородами головних благодійників, серед яких – Сергій Саранюк, Валерій Плічко та Анатолій Куць.

Перед початком відкриття будинку-інтернату владика Софроній та владика Іоанн очолили Божественну літургію у місцевому храмі преподобного Серафіма Саровського, будівельником і незмінним настоятелем якого є теж протоієрей Дмитро Івануса. За літургією Владика Софроній нагородив отця Дмитра другим ієрейським хрестом: цією високою нагородою відзначені 20 років його бездоганної пастирської праці на Драбівщині. Ієрейські нагороди були вручені також іншим священикам Драбівського благочиння.

реклама

Коментарі  

 
-4 #1 kick 01.05.2017 21:33
А если ты неправославный, то иди нафик.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100