реклама

реклама

Дубовий хрест і місце під Курган Козацької Волі і Військової Слави на горі поблизу хутора Буда в Холодному Яру освятили владика Черкаський і Чигиринський Іоан та четверо священиків, а козаки і воїни-атовці з усіх куточків України (був і видатний письменник сучасності, прозваний “батьком українського бестселера” Василь Шкляр з дружиною) насипали перші пригоршні землі… Про це пише «Козацький край».

Ініціатива отамана Вільного козацтва Холодного Яру Олега Островського знайшла відгук у багатьох – незалежно від того, до яких козацьких формувань і армійських та добровольчих підрозділів належать, а в одній і тій же “тачанці”-Ніссані” на горі, де закладався курган, можна було бачити екіпаж з “Айдару”, “Азову” і Армії Яроша…

У промовах до зібрання і владика Іоанн, і Олег Островський підкреслювали необхідність єднання українців перед лицем спільного ворога – у цьому, власне і символізм кургану, який протягом найближчих п’яти років має постати на горі з хрестом на вершині. Хрест матиме висоту понад 70 метрів, а пропозиції щодо того, яким він має бути, нададуть професійні архітектори.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+12 #5 . 03.05.2017 12:47
Цитую правда:
козаки молилися рідним богам, а не Єгові, тому були непереможні. Затям це!

Козаки були православними - за винятком характерників. Сором цього не знати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #4 Довідка 03.05.2017 11:02
Інфрмація для аналізу. Що таке курган? "Курган є різновидом поховальних пам'ятників, має форму земляного насипу, ізольоване округле підвищення, розташоване на рівнині".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #3 правда 03.05.2017 10:32
козаки молилися рідним богам, а не Єгові, тому були непереможні. Затям це!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Правильна річ 03.05.2017 10:26
Цитую Дефіцит:
Нарешті знаємо, чого бракує для відновлення Козацької Волі і Військової Слави. А рішення просте: насипати, за язичницькою традицією курган і поставити на нього хрест.

Козаки були не язичниками, а християнами - і кургани насипали.
Традиції - це завжди добре.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 Дефіцит 03.05.2017 09:25
Нарешті знаємо, чого бракує для відновлення Козацької Волі і Військової Слави. А рішення просте: насипати, за язичницькою традицією курган і поставити на нього хрест. Один курган може й не допоможе, то можна поряд насипати ще 7-8, а може й десять!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100