реклама

реклама

Олексій Цибко, який 1 березня 2016 року був усунений з посади міського голови Сміли, продовжує через суд домагатися справедливості. Будучи учасником Холодноярських вшанувань, що пройшли цими вихідними на Чигиринщині, він розповів в коментарі «Прочерку» про свої подальші кроки щодо повернення на посаду.

18339106_1441001245964542_1604834840_o

– 17 травня буде продовження суду після перерви, що була оголошена в квітні. Справу розглядає ВАСУ. Фактично, я думаю, іменем України вже буде оголошено рішення. Яке? Я не знаю. Можу лише сказати, що нікому не платив, йду по закону після тієї ганебної київської апеляції. Я звертався і до ГПУ, і до НАБУ. Але жоден правозахисний комітету Верховної Ради не взявся за цю справу. Усі роблять вигляд, що нічого не відбулося. Виходить якийсь беспредєл. Всі бачили ,як знімали мера з посади, але апеляційний суд цього не побачив. Чекаємо розгляду касації 17 травня, а вже 18 травня, залежно від того, як відреагує держава в особі суду, ми говоритимемо, чи є державність, чи в нас лише банда? Якщо банда, то громада має право з нею будувати свої стосунки, – сказав Олексій Цибко.

За його словами, нині в Смілі непроста ситуація.

– Немає керівника – немає відповідальності. Тепер все вирішують колегіально ,а хто відповість у підсумку за ті рішення, що в місті приймаються, незрозуміло. Я хотів провести аудит підприємств, встановити камери відеоспостереження, щоб люди бачили трансляцію сесій міськради. Та дехто був проти… Що тепер? Вони думають, що усунули мене законно, та чому ж нема подання на Верховну Раду, щоб провести позачергові вибори міського голови? Тоді б людина, яку оберуть, була відповідальна за ситуацію в місті. Та не всім це треба. Хтось зацікавлений в безладі, комусь хочеться грабувати бюджет, приймаючи певні рішення. Та що говорити, коли в нас план розвитку міста 1996 року! І новий не приймається! Бо будівлі побудовані на договорняках там, де неможна цього робити. А сміляни хочуть гарні дороги, вікна і двері в дитсадках. Не буде комфорту, поки в місті буде все робитися за принципом «рішал». І сміляни мають це зрозуміти, – зазначив Цибко.

Нагадаємо, на сесії 1 березня Цибку оголосили імпічмент. 28 депутатів проголосували за відставку Цибка, 3 було проти.

У червня Кам’янський районний суд Черкаської області поновив Олексія Цибка на посаді міського голови міста Сміли. Але згодом його знову відсторонили з посади міського голови Сміли, цього разу за рішенням Київського апеляційного адміністративного суду який виніс постанову про скасування рішення Кам’янского районного суду Черкаської області. 3 серпня 2016 року Олексій Цибко звернувся з заявами до Генеральної Прокуратури України та Національного Антикорупційного Бюро України. Причиною звернення стала поведінка суддів на відкритому судовому засіданні в Київському Апеляційному адміністративному суді.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 депутат 04.05.2017 08:26
Цитую Говорити не вміє:
Меле що попало :-x


Меле чи не меле, а доля правди є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Пошливы 03.05.2017 21:35
А чо, по моэму всё понятно. Не впасался в расклады смелянских регианалов и его убрали. А смелянские терпилы молчат...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Говорити не вміє 03.05.2017 12:36
Меле що попало :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100