реклама

реклама

Починаючи з 2015 року, фактичного початку реформи Національної поліції України, в засобах масової інформації Черкаської та Херсонської областей лунають досить різні думки щодо дієвості реформи Національної поліції. Населення розділилося на два протилежних табори, одні говорять що це утопія, що з цього нічого не вийде, інші кажуть що реформа на часі і вливання молоді в ряди правоохоронців є досить позитивним кроком.

Громадська організація «Черкаський правозахисний центр» у партнерстві з БО «Фонд милосердя та здоров’я» об’єднали свої зусилля над питанням вивчення дієвості реформи Національної поліції України та її впливу на громадян Черкаської та Херсонської областей.

18318760_1899331950339253_1981230301_o

Починаючи з березня 2017 року організації на рівні областей розпочали системну роботу над вивченням думки населення регіонів . Чи насправді потрібна була реформа поліції? Який наслідок її запровадження?

З цією метою організаціями було проведено фокус - групи у Звенигородському районі Черкаської області та Чаплинському районі Херсонської області на які було запрошено представників органів місцевого самоврядування, національної поліції та представників спілок учасників АТО. Метою проведення фокус - груп було вивчення проблематики по впровадження реформи національної поліції України та збір необхідної інформації для підготовки рекомендацій щодо можливих напрямків співпраці між представниками громадянського суспільства та Національної поліції.

За результатами проведення фокус груп вдалося вивчити думку представників органів влади та громадських об’єднань, яка є однозначною – проблем з реформою Національної поліції України вистачає. Для прикладу, на території 23 населених пунктів Звенигородського району працює лише один дільничний та один автомобіль швидкого реагування. Слід також зазначити напруженість стосунків та відсутність співпраці між учасниками АТО та поліцією на рівні районів.

Окрім вивчення думки населення, на фокус - групі запрошеним експертом Олегом Ільковим було надано практичні поради стосовно налагодження співпраці між представниками громадськості та поліцією на прикладі м. Самбір Львівської області, в рамках якої було розроблено Концепцію комплексної безпеки міста Самбір.

Наталією Козаренко, експертом БО «Фонд милосердя та здоров’я», було надано інформацію щодо проекту «Шериф» який впроваджується на території Херсонської області. Метою проекту є залучення до охорони громадського порядку та попередження злочинності в регіоні представників громадського суспільства – зокрема учасників АТО в якості помічників дільничних поліції.

Проведення фокус – груп надало можливість сформувати перше враження стосовно проведення реформи на місцевому рівні та розпочати підготовку можливих напрямків співпраці між представниками громадянського суспільства та національною поліцією. Надалі організації проводитимуть вивчення думки населення регіонів щодо роботи поліції та можливих шляхів покращення її роботи.

P.P.S. Проект «Посилення спроможності громад Черкаської та Херсонської областей впливати на роботу поліції з метою імплементації та прискорення реформи правоохоронної системи» реалізується за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в рамках програми «Матра».

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Думка 05.05.2017 10:37
Пуста балаканина. Реформуванням поліції мають займатись професіонали, причому чесні і порядні, а не ті, які наразі сидять у провладних кабінетах відомства і намагаються створити видимість реформ. У поліцію вже шукають кадри через центри зайнятості та по оголошеннях, ніхто служити там не поспішає, навіть після підвищення зарплат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Добровольський 05.05.2017 09:06
Як вивчають вісім чоловік роботу поліції то і тому поліція в нас така....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100