реклама
Sucurity Police

реклама

На території Смілянського лісництва Смілянського лісгоспу, поблизу села Балаклея (квартал 22, виділ 14), знаходиться обеліск часів Другої світової війни. Саме тут були жорстоко розстріляні 8 вересня 1943 року німецькими окупантами жителі села Балаклея, серед них і діти.

Лісівники Смілянського лісництва разом із громадою села та учнями Балаклеївської ЗОШ №2 взяли під свою опіку цю братську могилу. Вони доглядають і щороку впорядковують її – очищають від сухостою та бур’янів, саджають квіти, фарбують. В планах – озеленення прилеглої території вічнозеленими рослинами.

– Ця могила береже пам’ять про ті страшні часи та водночас про мужність українського народу. Лісівники Смілянщини взяли шефство над цим святим місцем, оскільки воно знаходиться на території держлісфонду. Ми хочемо зберегти такі історичні місця для наших нащадків, аби вони знали та пам’ятали історію рідного краю, – зазначає лісничий Смілянського лісництва Олексій Островський.

Такі історичні місця мають неабияку виховну роль для підростаючого покоління, вони дають змогу ознайомити молодь зі сторінками героїчної слави рідного краю, пригадати разом імена односельчан, які брали участь у Другій світовій війні та в черговий раз підтвердити – «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100