реклама

реклама

Державному підприємству "Черкаське військове лісництво", яке 19 квітня цього року оголосило про наміри купити за 550 тисяч гривень трактор, довелося скасувати торги. Як зазначив замовник, через «відсутність пропозицій». Насправді, окрім лише одного товариства, трактора лісництву більше ніхто не запропонував. Тож, відповідно до закону,  йдеться про відміну через подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій. Про це інформує сайт «Ні корупції».

В оголошенні про відкриті торги замовник вказав, що купуватиме саме трактор "Беларус - 892". Хоча такою конкретикою порушив Закон України «Про публічні закупівлі».

«Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент", - йдеться у п. 3 ст.22 Закону.

До того ж, таку техніку можна придбати на кілька десятків тисяч гривень дешевше, ніж побажало лісництво та запропонував єдиний учасник.

ТОВ "Техноторг" з Миколаєва запропонувало трактор за нижчою від очікуваної ціною - 546 860 грн. Товариство засноване 17 років тому.

Його співзасновниками є Калюжний Ігор Іванович та Березовський Євген Маркович. За період існування підприємство напрацювало на 182 рішення судів різних інстанцій в усіх галузях права.

Зокрема, в одному з останніх позовів до товариств «Техноторг» та «Техноторг-Дон» (де співзасновники - ті ж самі особи, що й у ТОВ "Техноторг": Калюжний та Березовський) йдеться про зобов’язання відповідачів усунути недоліки товару шляхом заміни неякісних комплектуючих на якісні та, відповідно, стягнення моральної шкоди - 500 000,00 грн.

Також у досьє підприємства є рішення слідчого судді у кримінальній справі.

У документі йдеться про вилучення документів ТОВ «Техноторг» у зв’язку із підозрою в участі у схемі з розтрати коштів на Сумщині.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100