реклама

реклама

Плани Черкаського театру ім. Т.Г. Шевченка – це таємниця. Про це сказав під час учорашньої прес-конференції керівник закладу Петро Ластівка. Водночас він таки розкрив черкаським журналістам деякі зі своїх «секретів».

3

– З наступними планами, які є у портфелі директора та художнього керівника, трошечки ознайомлені актори. Більшість із цих планів я видавати не буду, – заінтригував Петро Петрович. – Я вже битий горобець або, радше, «бита ластівка»... Бо коли я кажу якусь назву, вона відразу з’являється у декількох театрах. Тож поки що ми назви більшості майбутніх п’єс приховаємо.

Найближчим часом планується дві прем’єри – «Наталка Полтавка» Івана Котляревського, яку на черкаській сцені поставив сам Петро Ластівка, й іронічна комедія американського драматурга Річарда Неша «Продавець дощу», яку ставить режисер Микола Яремків. Остання п’єса хоч і розповідає про американську глибинку часів Великої депресії, але, на переконання керівника театру, по духу буде дуже близькою й українському глядачеві.

Прем’єра «Наталки Полтавки» відбудеться 11 травня в філармонії, 13 травня – в приміщенні театру і 16 травня – в будинку культури ім. І.Кулика.

«Продавця дощу» покажуть 21 травня в приміщенні театру, а 24 травня – в будинку культури ім. І. Кулика.

Наприкінці травня – на початку червня театр планує взяти участь у театральному фестивалі в Херсоні «Мельпомена Таврії – 2007», а відтак – побувати з гастролями в Тернополі та Львові.

– Будемо впорядковувати свої справи, щоб заробити якусь копійчину і мати можливість реалізувати майбутні проекти, – сказав Петро Ластівка.

Серед цих проектів – постановка п’єс Алехандро Касона «Дерева помирають стоячи» та Миколи Гоголя «Ревізор». Ці вистави планує поставити сам пан Ластівка. Крім того, розглядаються пропозиції українських режисерів, котрі запропонують вистави, в яких було б залучено не більше 3-5 акторів (з огляду на відсутність великої сцени). Дві з цих пропозицій можуть бути реалізовані до кінця червня.

Відчувши серед журналістів певне «невдоволення» наявністю секретів, Петро Ластівка вирішив удатися до ще більшого інтригування:

– Будуть, будуть сучасні п’єси! Буде сучасна французька комедія про жінок, які... з’їдають чоловіків! Буде комедія Рея Куні про депутата, який заводить собі коханку, а тут приходить дружина! Буде й таке! Всяке буде! Буде й українська класика в повному об’ємі. Буде сучасна українська драматургія – в повному об’ємі, але з моїми особистими купюрами (бо в нас не буде матюків та всякої дурниці, яка не личить нашому українському менталітетові). Буде зарубіжна класика. Шекспір буде! Не сумнівайтеся – «Гамлет» не за горами! Нам не слабо, нема проблем! Буде музична комедія, оперета, мюзикли! Це все буде, дайте час!

9

Що ж до перспектив ремонту театру після пожежі, то Петро Ластівка, зазначивши, що тут від нього мало що залежить, усе-таки демонстрував оптимізм.

– Роботи поки що, дякувати Богу, ідуть. Риштування ставлять на сцені й у оркестровій ямі. Дасть Бог, перейдуть до внутрішніх робіт... Дасть Бог, буде фінансове забезпечення – і все буде гаразд, – зазначив керівник театру. – Не зарікаємось... На ремонт потрібні великі гроші. Це ж не хату побудувати. Це – складний технологічний процес. Ми мусимо набратися терпіння й сил. Я б теж, як і ви, хотів, щоб усе робилося швидше. Але робитиметься все-таки не «швидше», а «як потрібно». І дай Бог! Бо можна ж зробити все тяп-ляп, здати завтра а потім – ф’ю – і знов нема театру... Хай дороблять так як треба, щоб цей театр був дійсно короною Черкас, їхнім культурним центром.

Петро Ластівка додав, що можливий і такий варіант, що в наступному театральному сезоні актори гратимуть на відновленій сцені. А поки що вистави проходитимуть на малій сцені в одному з приміщень театру. Крім того, актори вдаватимуться до флешмобів, виступаючи на майдані перед театром і сподіваючись зацікавити долею театру перехожих.

– Черкаський театр ніколи не стояв на колінах і ніколи не стоятиме! – перейшов на високий стиль мови керівник трупи. – Я докладу всіх зусиль, щоб театр завжди стояв на рівних ногах із гордо піднятою головою!.. Ми – театр переможців, запам’ятайте це! І ми будемо перемагати і боротьбі за успіхи, за гроші, за глядача. Бо в нас немає іншого шляху!

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+10 #2 Корч 12.05.2017 07:55
Просто зайда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #1 Актриса 11.05.2017 09:32
Его планы это секрет? :lol: потому что их нет ;-) он не прижился ни в одном театре, делайте выводы сами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100