реклама

реклама

На думку директора КП «Черкасиелектротранс» Петра Кучера, якщо сьогодні йдеться про транспортну реформу, то потрібно впровадити електронний облік перевезених пасажирів, в тому числі й пільговиків. Про це пан Кучер сказав у коментарі виданню «Вичерпно».

kucher-710x434

– У 2011 році була прийнята концепція розвитку транспорту. Це, власне, те, що я називаю програмою транспортної реформи. Разом із тим, розглядалася і оптимізація маршрутної мережі міста, – розповів Петро Кучер.

З досвіду інших міст, зазначив він, всі ці процеси зажди починаються з електротранспорту.

Щодо єдиної електронної диспетчерської, яка має бути створена в місті, Петро Кучер зазначив, що її завдання – управління, облік і контроль за транспортною роботою. Відповідно до отриманих показників наприкінці зміни через програму «1С» буде нараховуватися заробітна платня лінійним працівникам.

– Мені набридло слухати, коли (у міській владі, – «Прочерк») говорять: «Ми даємо гроші підприємству». Та не треба нам давати. Давайте обліковувати транспортну роботу підприємства і платити підприємству за виконану роботу, – говорить він. – Але і це – просто опції. А транспортна реформа в цілому – це цілий комплекс робіт.

Згадав директор «Черкасиелектротрансу» і про тарифи.

– Якщо тариф у електротранспорті сьогодні 2 гривні, а економічно обґрунтований – 4,58 грн, то хай підприємству доплатять різницю в тарифі, – сказав він. – Відповідно до чинного законодавства, за різницю тарифів потрібно доплачувати. Якби підприємству сьогодні платили всі пасажири, і пільговики тому числі по 2,50, то підприємство будувало б свою економіку без фінансових надходжень із бюджетів різних рівнів.

Саме тому, на думку Петра Кучера, сьогодні обов’язково потрібен облік.

– Ми не можемо навіть заключити договори відповідно до оплати за кілометр, як це робиться в Європі, бо без електронного обліку це неможливо, – пояснив він.

При цьому додав, що розмови про створення диспетчерської йдуть уже три роки, і був шанс, що вона могла з’явитися наприкінці минулого року. Однак тоді ці кошти перекинули на ОСББ. Однак у Програмі соціально-економічного розвитку кошти передбачені, і протягом місяця приймають пропозиції стосовно транспортної реформи. Тому є надія. що поява диспетчерської в місті не за горами.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 стабилизец 13.05.2017 13:29
Ага щаз, тролепарк благополучно загибался и разворовывался при любых тарифах, и не только он. Разруха не в тарифах, а в головах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Корч 12.05.2017 23:27
Правильно,тоді в нього буде не 1 млн,а 3!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 ДЕН РУБЬЧЕНКО 12.05.2017 16:00
Кучеру 77 років а як смоториться...молодець
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100