реклама
Sucurity Police

реклама

Внутрішній двір колишнього військторгу на вулиці Шевченка в Золотоноші позавчора став місцем зустрічі занепокоєних жителів навколишніх будинків, інформує «Золотоноша.ck.ua».

nezakonne-budivny-tstvo-4

Золотонісці зібралися на ділянці, аби почути нагальні відповіді очільників міста та депутатів на свої питання. Раніше тут представники депутатської групи «Золотоноша – моє місто» здійснили спробу припинення незаконної забудови. Початкові конструкції вельми нагадували майбутню газову заправку.

Подібна звістка не могла оминути увагу тутешніх мешканців, адже золотонісці вже мають чималий досвід боротьби з газовими станціями, зведеними всупереч нормам. Перший успішний досвід зафіксовано два роки тому, коли зусиллями громади вдалося зупинити діяльність АГЗС на вулиці Обухова. Тоді об’єкт був збудований на неприпустимій до житлових будинків відстані. Друга серія – громадські збори біля Недільного ринку, коли мешканці не дозволили зводити там аналогічну заправку.

Випадок на вулиці Шевченка – унікальний. Нині тут розпочали будівництво без жодних дозволів, погоджень та повідомлень. Говорити чітко про будівництво саме газової станції не можна, проте оцінки експертів прямо вказують на це. Ускладнює ситуацію факт повного ігнорування від орендарів ділянки, а також відсутність фактів звернень до управління архітектури та до державної архітектурно-будівельної інспекції.

– Скажу прямо: є інформація, що тут буде зводитися АГЗС. Офіційного підтвердження, звісно ж, немає. Два тижні тому сюди приїздили фахівці ДАБІ задля офіційного попередження забудовників. З тих пір на зв’язок вони не виходять, тому власників ми не знаємо. Територія належить Військторгу, який частину приміщень здає в оренду, – розповідає заступник міського голови Олег Масло.

nezakonne-budivny-tstvo-1

Особливий подив посадовця викликає те, що з моменту останнього візиту правоохоронців автори об’єкту свої роботи не спинили, встигнувши звести паркан та провести деякі малярні роботи.

– Жодних дозволів міська рада не надавала, містобудівні умови не видавалися, офіційно сказати, що вони тут будують газову заправку підстав у нас немає. Але тільки-но з’явиться обладнання, будемо діяти, – пояснив золотонісцям Масло.

Також посадовець нагадав, що подібний об’єкт має як мінімум четверту категорію небезпеки, тому законних підстав зводити тут заправну станцію немає. Штраф за незаконне будівництво в таких випадках – 1,5 мільйони гривень. Якщо все-таки занепокоєння не підтвердиться, то орендаря просто очікують штрафні санкції в розмірі 140 тисяч за протизаконне спорудження.

– Я просто прошу всіх – і громаду, і працівників виконкому, і депутатів – бути пильними, контролювати ситуацію, в разі якихось подальших рухів на цій ділянці відразу повідомляти нам. Будемо виїжджати, будемо викликати поліцію та спиняти подібні незрозумілі речі, – резюмував Масло.

Наприкінці на місце викликали правоохоронців, аби зафіксувати порушення офіційно, а периметр фундаменту майбутніх споруд комунальники вже вдруге обладнали загороджувальною стрічкою. Рішуче налаштовані в цій ситуації всі – і місцеві жителі, і присутні народні обранці. Деякі ж депутати після закінчення зборів висловлювали подив з приводу відсутності уваги з боку активістів, котрі зазвичай неабияк переймаються будівельними та екологічними нормами спорудження.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Маклашин Игорь 13.05.2017 11:55
В Черкасах і Києві стільки цих газових заправок,які стоять в різних місцях і люди чому то не стурбовані так...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100