реклама
Sucurity Police

реклама

Університет імені Вільяма МакМастера, що належить до четвірки найкращих канадських науково-дослідних університетів, – партнер Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, повідомляє сайт ЧНУ.

02

Меморандум про взаєморозуміння щодо дослідницької та академічної співпраці ректорові Черкаського національного Олександру Черевку передав професор кафедри соціології факультету соціальних наук Макмастерського університету (м. Гамільтон, Канада) Віктор Сацевич.

Співпрацю з канадським навчальним закладом науковці ННІ економіки і права Черкаського національного налагодили кілька років тому.

Зокрема, Віктор Сацевич має спільні наукові інтереси з доцентом кафедри економічної теорії, інноватики та міжнародної економіки ЧНУ Тарасом Ромащенком. Обидва науковці досліджують міжнародну міграцію.

Черкаси канадець із українським корінням відвідує вдруге. Торік він прочитав лекції викладачам та студентам ЧНУ.

На зустрічі з ректором Олександром Черевком домовилися про співпрацю на рівні університетів. У її рамках заплановане проведення спільних конференцій та круглих столів, реалізація спільних наукових проектів, обмін студентами, аспірантами та викладачами.

Цьогорічний візит професора Віктора Сацевича наповнює домовленості реальним змістом. Науковець приїхав, щоб вивчати питання внутрішньої міграції в Україні.

Як зазначив Олександр Черевко, в університеті нещодавно створений аналітичний центр «Прагма», який може проводити дослідження з широкого кола питань. З іншого боку, серед студентів є і внутрішньо переміщені особи, і учасники АТО, які можуть дати інтерв’ю для дослідження.

Віктор Сацевич висловив сподівання на участь у спільних грантових програмах, адже тема міграції дуже актуальна українців Канади.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Scientific manager 14.05.2017 12:21
Хто пов'язаний з наукою, то дасть дуже високу оцінку такій глибокій співпраці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100