реклама

реклама

Новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці освячено днями у Красенівці Чорнобаївського району, інформує газета «Родина і світ».

Церква51 Церкву будували впродовж восьми років спонсорськими зусиллями мецената земляка Юрія Міняйла при вагомій допомозі та підтримці засновників СТОВ «Красенівське» – родини Душейків – та багатьох жителів Красенівки й сусідніх сіл: Привітного, Іванівки та Сазонівки. Багато хто з них прибув на урочистості.

Освячення новозбудованого храму здійснив вікарій Черкаської єпархії УПЦ єпископ Золотоніський Іоанн у співслужінні духовенства округи. Після богослужіння і хресного ходу навколо святині єпископ, вітаючи прихожан і всіх жителів села, побажав усім миру, добра, злагоди та нагородив грамотою тих, хто був причетний до богоугодної справи.

Серед нагороджених – почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Григорович Душейко. Побував на першій службі у новоосвяченому храмі один із засновників господарства, фінансовий директор корпорації «Дніпро» Олексій Петрович Душейко.

Облаштування церкви та ремонтні роботи ще триватимуть. У планах – встановлення «електронного дзвонаря» та відкриття на базі церкви недільної школи.

Церква05

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100