реклама

реклама

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Ігор Волошин закликав підтримати петицію до Президента України щодо скасування указу про шкільну форму.

uniform «Не прихильник електронних петицій, але скасувати Указ Президента та Постанову Кабміну ще 96-го року про шкільну форму вважаю за потрібне підтримати, – написав Ігор Володимирович у «Фейсбуці». – Вони дійсно є дискримінаційними.

Сьогодні маємо чимало дітей із вадами здоров'я, з малозабезпечених родин, відтак, шкільна форма для них не завжди доречна чи доступна.

Наразі попри чинну вимогу носити шкільну форму багато дітей не хочуть чи не можуть дотримуватися такої вимоги. Знаю, що в деяких школах педагогічний колектив здійснює моніторинг дотримання шкільного дрес-коду, учителі та завучі роблять зауваження школярам тощо.

Вважаю, що завдання школи – навчити дітей адаптуватися у сучасному світі, бути відкритими усьому новому, а це можливо лише у атмосфері доброзичливості та комфорту. Серед елементів останнього і одяг. Не сповідую «вільнодумство» у вбранні школярів, але часи шкільної форми минули. Переконаний, сучасний ринок дозволяє обрати кожній дитині зручний одяг ділового стилю для школи.»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 Володимир 17.05.2017 09:59
Пан Волошин, мабуть, давно не моніторив сучасний ринок. Можливо колись у цієї вельми зайнятої особи і з'явиться час для цього, та поки нехай поспілкується із батьками та дізнається скільки коштує два комплекти шкільної форми, а скільки коштує декілька зручних ділових кофтинок чи штанів. Так, часи шкільної форми минули,та як адаптуватися дитині, батьки якої не можуть собі дозволити зручний, діловий стиль? Така дитина буде отримувати тільки стрес, особливо діти середнього віку, адже більш заможні будуть міняти одяг щодня і угнатися за ними буде складно. Дописувач "Галя" вірно Вам підказує, що у відомих школах світу, фірмовий костюм додає тільки престижу та елегантності. Краще Вам пан Ігор проаналізувати ситуацію із небажанням дітей отримувати знання і тут проблема не у вчителях, а більше у батьках. Подайте краще петицію про впровадження відеореєстрації навчального процесу і зрозумієте, що на сьогоднішній день є більш важливим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Корч 16.05.2017 19:21
Не від великого розуму!
Так собі,всі кричать ату,і він поселився.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Галя 16.05.2017 18:54
В батьох країнах світу, особливо у престижних школах, діти носять форму і не нарікають. Краще б Волошин займався важливими речами, а не імітував шкільні реформи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100