реклама

реклама

Днями делегація Посольства Франції відвідала Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників з метою визначення напрямків подальшої співпраці. Аташе з питань співробітництва у галузі французької мови Фабріс Пето та аташе з питань наукового та університетського співробітництва Сільвена Ріголле зустрілися із начальником управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерієм Данилевським, ректором інституту Наталією Чепурною та методистом французької та німецької мов Галиною Савицькою.

dsc_9607

Учасники зустрічі обговорили питання вивчення французької мови в навчальних закладах нашої області. За останній час зменшилася кількість учнів, які вивчають французьку мову – в області їх приблизно 2000 і кількість вчителів – близько 50 осіб. В області немає вищого навчального закладу з підготовки фахівців з французької мови. Це є однією з причин того, що молоді спеціалісти не йдуть працювати в школи.

Фабріс Пето висловив сподівання за 4 роки вивести французько-українське співробітництво в мовній сфері на якісно новий рівень. На сьогодні вже впроваджується програма PRO FLE у післядипломну освіту вчителів французької мови, вчителі області є учасниками цієї програми. Також обговорили питання можливості складання екзаменів DELF/DALF  школярами області в Черкасах, а не в Києві.

Цього ж дня французькі дипломати відвідали Першу міську гімназію Черкас, де зустрілися з учнями цього навчального закладу та вчителями міста Черкас. Фабріс Пето вручив сертифікат на двотижневе стажування у Франції учениці 10 класу Марії Самохваловій, яка стала переможцем конкурсу відеокліпів на екологічну тематику, організованому Посольством Франції  спільно з Посольством Швейцарії в січні – лютому 2017 року.

Прес-служба Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педігогічних працівників

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100