реклама

реклама

Депутат Черкаської міськради Олександр Згіблов цілком підтримує ідею створення на базі Черкаської області 5 повітів замість 20 районів, які існують зараз. Свою позицію він висловив у «Фейсбуці».

12234979_1619251828336549_303958203650195027_n

– Відповім, як керівник великого підприємства: скорочувати потрібно саме адмінперсонал, який обслуговує сам себе, а не громаду. Нині ми маємо 20 районів. 20 райдержадміністрацій, в кожній з яких працює керівник, 3-4 його заступники, секретарі цих заступників, водії і купа чиновників. Деякі з цих чиновників несуть правильну функцію – обслуговують жителів району: адмінвідділи, відділи культури і освіти, соціальні управління. Решта – це обслуговуючий персонал. Читаю структуру однієї райдержадміністрації. Відділ внутрішньої політики (!). А що є ще зовнішньої? Сектор з питань управління персоналом (!). Яким персоналом? Для чого? А це все ставки, плата з бюджету, утримання кабінетів, телефонного зв’язку, придбання канцтоварів.

Впровадження 5 повітів має потягнути за собою скорочення в чотири рази чиновницького апарату і витрат на утримання приміщень, кабінетів тощо. А це десятки мільйонів гривень економії в рік! Усі ці кошти залишаться в повітах і будуть спрямовані на соціальні потреби: запровадження енергозберігаючих технологій в школах і садках, ремонті доріг тощо.

Одним з перших, хто почав скорочувати райони, був міський голова Черкас Сергій Одарич. Пам’ятаєте, який супротив чинився. У 2010 році вдалося зробити те, чого до цього не зробив жоден мер – ліквідувати Придніпровський і Соснівський райони. Економія в рік на той час становила 6 млн. грн.

Для тих, хто не зрозумів, або ще не знає. Зараз у Кабінеті Міністрів розглядають варіант запровадження в Черкаській області 5 повітів: Золотоніського, Черкаського, Смілянського, Уманського, Звенигородського. Стільки ж планують зробити і госпітальних округів, – зазначив депутат.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Оверко 18.05.2017 10:45
А Черкаси стане "губернським городом" чи повітовим містечком? :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 федор принципиальный 18.05.2017 08:02
Надо было убирать еще при твоем дружке одарыче-опомнился только сейчас,шановный ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Закривидорога 17.05.2017 20:21
Згіблов! Для того, щоб дискутувати про державне управління, потрібно хоч би закінчити школу, потім інститут, захистити дисертацію, а потім пропонувати впровадження нової системи управління. Запамятай Згіблов, кожна скорочена людина, а особливо в органах державного управління, це рукотворний тобою ворог держави. Скорочують тільки неуки, а професійні управлінці оптимізують форми управління. Своє неуцтво ти продемонстрував тим, що ліквідував відділ кадрів, це сектор управління персоналом. Цікаво, а в тебе є відііл кадрів, чи ти чиниш беззаконня! Повіти, то вже складова великої Польщі! Отак і з такими ми вже вкотре присираємо свою незалежність! До речі, об'єднуємо громади також на польському прикладі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100