реклама

реклама

Координаторами акції були німецький меценат, лікар Петер Лідзба та студентка ЧНУ ім. Б. Хмельницького Інна Флоріанчик. В акці взяли участь студенти 2 курсу спеціальності соціальної роботи ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

DSC_0095

Сьогодні в черкаському обласному спеціалізованому Будинку дитини пройшла акція „Добро починається з тебе”. Студенти подарували дітям іграшки, підгузники, розмальовки, олівці тощо. Примітно, що гості завітали до малят саме в День вишиванки, тож і вдягнені були по-святковому.

DSC_0110

Перш ніж вручити подарунки, гості спільно з маленькими вихованцями потанцювали і поспівали, чим порадували дітлахів. Діти з радістю взяли участь у рухливих іграх, музичних конкурсах та вправах. Найбільш сподобались вправи, що вимагали рухливої активності під музику. Особливе задоволення діти отримали від спілкування із студентами.

DSC_0126

Флоріанчик Інна зауважила:

– Я надзвичайно тішусь, що ми зробили цю добру справу саме у День вишиванки. Бо це свято стало Всесвітнім днем єднання українців. Тому хай це хоч і символічно об’єднає нас у добрих справах і діти з цього закладу відчують у цей день тепло та увагу від нас українців. Ми, студенти ЧНУ ім Б. Хмельницького, закликаємо не бути байдужими до проблем кожної дитини. Тільки разом ми можемо подолати труднощі і побудувати розвинуту європейську державу, в якій кожна дитина буде мати свою родину. Для нас є важливим, що німецькі меценати підтримують соціальні проекти в Україні. Після Майдану та досьогодні багато хто був вражений українською жертовністю і патріотизмом. Ми, студенти ЧНУ ім. Хмельницького, хочемо в нашому місті творити майбутнє, творити добро! Я дуже люблю слова Ліни Костенко: «І якби кожен усвідомив, що держава – це він, то досі у нас вже була б достойна держава».

Звернулася до гостей від імені керівництва закладу старший вихователь Лариса Лут.

– Ми дуже раді такій співпраці. Вдячні, що є на світі такі небайдужі люди, а особливо, що серед цих людей є студенти. Дякую, що переймаєтеся нашими проблемами, і допомагаєте не лише матеріально, а й даєте певне моральне задоволення. Адже нашим діткам потрібне, звісно, і спілкування.

DSC_0138

DSC_0133

Благодійниця Інна стверджує, що нині важливо об’єднуватися та налагоджувати мости між країнами.

– Побудова таких мостів між країнами, наприклад, як Німеччина-Україна, це є наша ціль. І не тільки у гуманітарних цілях, що вкрай необхідні, але й у цілях розвитку державницької політики обміну та роботи з іншими країнами. На сьогодні волонтерський рух українців дуже відомий у світі. У цьому перероджується нація, її культура, державотворення. Користуючись нагодою, хочу подякувати П. Лідзбі, викладачам кафедри соціальної роботи, студентам 2 курсу ЧНУ ім Б. Хмельницького спеціальності соціальної роботи, – зазначила студентка.

DSC_0146

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100