реклама

реклама

Відповідь на запитання «Навіщо громадам стратегія розвитку та як її складати?» прозвучала сьогодні під час тренінгу в черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Семiнар

За словами менеджера зі стратегічного планування Асоціації регіонального розвитку Черкаської області Любові Ропало, яка виступила тренером, стратегічне планування є не тільки потужним інструментом розвитку громади, а й служить передумовою отримання технічної допомоги від держави і міжнародних донорів.

Стратегічне планування дозволяє визначити цілі, яких може досягнути громада й перетворити невідомість майбутнього у прорахований ризик. Стратегічне планування також дозволяє ефективно використовувати власні ресурси й отримувати доступ до зовнішніх ресурсів. Довгостроково стратегічне планування дає можливість створити основу для створення конкретніших планів, середньостроково – формувати такі плані, а короткостроково – приймати пріоритетні проекти. Стратегія розвитку створює в громаді атмосферу партнерства заради досягнення спільної мети, дозволяє знайти на місцях зацікавлених людей і фахівців.

Створення стратегії розвитку громади розпочинається з визначення всіх зацікавлених сторін, проведення аналізу сильних і слабких сторін громади, її можливостей (з огляду на зовнішні чинники) і загроз. Відтак переходять до планування, а потім – до реалізації стратегії розвитку.

Тренінг у Черкасах організував Прес-клуб реформ (м. Кропивницький) за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні за участі партнерів ГО «Академія стратегічних досліджень» (Черкаси) та Черкаської агенції регіонального розвитку.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Пароль 18.05.2017 21:07
Знову ті самі творці теоретичного словоблуддя. Візьміть точно таку ж попередню стратегію області і переконайтеся, в її красивій пустопорожності . Стратегію повинні розробляти фахівці (!), а не майстри компілятивного плагіату.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100