реклама

реклама

Під час сесії в четвер депутати Канівської міської ради не надали згоди на створення Канівської міської об’єднаної територіальної громади із центром об’єднання у місті Канів, повідомляє офіційний сайт міськради.

20160706115716 До складу громади ввійшли б Канівська міська та сільські територіальні громади населених пунктів Пекарівської, Яблунівської, Хмільнянської, Литвинецької та Конончанської сільських рад Канівського району.

Рішення про утворення ОТГ канівська громада ухвалила 29 квітня під час проведення громадських слухань.

Нагадаємо, з цього приводу депутати Канівської міської ради збиралися на минулому тижні, 11 травня. Утім, тоді більшість з них проголосувала за те, щоб сесійне засідання не відкривати і розгляд надважливого питання перенести на наступне засідання.

Цього разу сесію таки відкрили.

Канівський міський голова Ігор Ренькас одразу відкинув всі закиди щодо небажання об’єднання громад.

– Коли вийшов закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад», ми одразу взялися за роботу. Спочатку з в.о. керуючого справами виконавчого комітету Володимиром Святеликом, потім приєднався секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко, – зауважив пан Ренькас. – Ці звинувачення, що ми нічого не робили, неправдиві. Ми об’їздили багато сіл, були присутні на сесіях в сільських радах, вели переговори з жителями прилеглих сіл... І разом з вами і на громадських слуханнях, і на сесіях неодноразово голосували за об’єднання територіальних громад, – сказав Ігор Ренькас.

– За останній тиждень на прохання депутатів ми додали до проекту рішення бюджети на 2017 рік по кожній сільській раді. Сьогодні депутати мають прийняти доленосне рішення, бо це перспектива розвитку громади як міської, так і сільської, – повідомив виконуючий обов’язки керуючого справами Володимир Святелик.

Також в.о. керуючого справами наголосив, що адміністративна реформа відбудеться в будь-якому випадку.

Зрештою, питання було поставлено на голосування. За утворення Канівської ОТГ проголосувало 16 депутатів, утрималось – 12. Отже, рішення не підтримано.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100