реклама

реклама

У рамках дмомісячника з благоустрою територій, акцій «За чисте довкілля», «Розчистимо лісові джерела» Матвіївським лісництвом державного підприємства «Чигиринське лісове господарство» облаштовано криницю «Дяківська», що знаходиться між хутором Вдовичине і селом Матвіївка.

image-0-02-05-b1941bba93053cbe4e8fd15d405f8418335c50d28ef501175f6d679236cef591-V

Ця криничка стоїть тут ще з прадавніх часів. Хто знає, можливо сам Богдан Хмельницький пив з неї воду, аби набратися сил та відновитися після відважних битв. Здавна місцеві приходили сюди по воду, бо вважали, що вона живильна й допомагає зцілити від багатьох хвороб. Та й нині люди з навколишніх сіл набирають воду у цій криниці. Вони теж стверджують, що вона тут не лише дуже смачна, а й має певні лікувальні властивості.

Хоча криничка й знаходиться не на території держлісфонду, а поблизу лісу Матвіївського лісництва, лісівники все ж взялися її облаштовувати – встановили паркан навколо та побудували затишне місце для відпочинку з накриттям, зробили гарні доріжки, почистили саму криничну – усе в природно-лісівничому стилі, якого завжди дотримуються чигиринські лісівники. Відтепер це місце привертатиме увагу не лише місцевих, а й туристів, адже тут все зроблено для комфортного відпочинку на лоні природи.

«Минулого року у Чигиринському лісництві облаштували джерело «Селещанське», неподалік Чигирина. Цього року провели реконструкцію «Дяківської» кринички та облаштували територію навколо. Робота у цьому напрямку працівниками лісгоспу та структурних підрозділів ведеться постійно. Ми й надалі будемо приводити до ладу природні пам’ятки й інші цікаві улюблені чигиринцями місця для відпочинку, адже вода – це джерело життя й запорука здоров’я», – відзначив директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100