реклама

реклама

Делегація громадської організації «Об'єднання бійців реформаторів» відвідала Румунію з гуманітарною місією – відкрили фотовиставку «Війна триває» в місті Радауци, яка розказує європейцям про події на сході України. У складі делегації, зокрема, був і директор державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» Тарас Теліженко.

8376aace7af18ea8cafa499d7e69a6ec_XL

Про це повідомляє сайт управління культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

– Румунській пресі, громадянам, і в першу чергу дітям, ми без прикрас доносили жахи цієї війни, її причини та суть. Це наш посильний внесок в інформаційну боротьбу з агресором, – коментують поїздку в ГО «Об'єднання бійців реформаторів». – Започаткували висадку дубової алеї в пам'ять про наших загиблих бійців. Саджанці привезли з Черкас (велика подяка за них Державній екологічній інспекції в Черкаській області та Черкаському Держлісгоспу). Провели переговори з українською діаспорою щодо медичної реабілітації в Румунії учасників бойових дій. З цією метою відвідали соляну копальню та оглянули інфраструктуру. Налагодження лікувального процесу – питання не з легких. Необхідне фінансування та вирішення інших важливих моментів. Але початок зроблено. Сподіваємося на позитивне продовження.

Учасники делегації не могли без захоплення проїжджати повз пам'ятки історії Румунії. Вражало і радувало сусідство сучасних технологій з відреставрованими (з допомогою Євросоюзу та меценатів) церквами та монастирями.

1_

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Черкащанин 22.05.2017 14:31
Подобаються такі новини. Ватна гидота вила, що українці із введенням безвізу тільки горшки у Європі митимуть - а новини ще ДО введення остаточного безвізу розказують то про 47 канівчан, які з концертами виступали у Чехії, то тепер - про черкащан з фотовиставкою у Румунії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100