реклама

реклама

Цьогорічний Громадський бюджет у Черкасах відрізняється від минулого низкою змін та нововведень. Про це під час прес-конференції з приводу умов Громадського бюджету-2017 та початку цьогорічного прийому проектів розповіла заступник директора департаменту бюджетного управління Черкаської міської ради Тетяна Харченко, пише "Вичерпно".

18624724_10207139131716043_1584029498_n

Вона розповіла, що залишилися умови щодо загальнодоступності, конкретного місцезнаходження та можливості автора вносити зміни до проекту. При цьому буде зменшено вартість малих проектів — до 1 млн грн  і, відповідно, збільшено фінансування для великих — до 2 млн грн. Однак є обов’язкова умова — проект має вартувати не менше 30 тис. грн.

Також переможцем не може бути проект, який набрав менше 100 голосів. При цьому серед нововведень — ще й те, що тепер автор зможе подавати апеляцію.

- Ми перше місто в Україні, яке запроваджує таку ініціативу, — сказала Тетяна Харченко

- Враховуючи досвід минулого року, кількість проектів та людей, які за них проголосували, зросла вдвічі, — наголосив начальник бюджетного управління  Роман Жовнір.

Він зазначив, що Черкаси були одними з перших, хто запровадив механізм Громадського бюджету і прийняли відповідну цільову програму. З минулорічних проектів сьогодні реалізовано вже 6.

- Кожного року ми вносимо зміни до програми, які спрямовані на її покращення, — сказав він. — На сьогоднішній день ми маємо 10 мільйонів гривень, передбачених на майбутні проекти.

Цьогоріч пропозиції проектів прийматимуть із 1 по 31 липня. Голосування за них розпочнеться з 1 листопада. Після прийому проектів їх розглянуть департаменти, які мають визначити, чи відповідає він всім вимогам і чи може бути включений до голосування. Якщо в якогось з департаментів виникнуть питання, автор може подати апеляцію і внести зміни до проекту.

- Громадський бюджет у Черкасах — це інструмент залучення громади до прийняття рішень, — наголосив міський голова Анатолій Бондаренко. — Приємно, що деякі міста навіть використали нашу емблему.

Директор департаменту фінансової політики ЧМР Наталія Джуган звернулась до авторів із проханням координувати свої проекти та діяльність департаментів щодо їх реалізації. Це важливо, тому що всі проекти мають бути реалізовані до кінця бюджетного року.

Подавати проекти можна з 1 по 31 липня (каб. 100 приміщення Черкаської міської ради з 8.00 до 17.00.

Е-пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Любов Майборода 22.05.2017 22:09
Приємно, що департамент фінансів постійно впроваджує нові ідеї. Громадський бюджет - приклад справжнього народовладдя. Молодці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100