реклама

реклама

13 – 14 травня батьківський актив Золотоніської спеціалізованої школи №2 інформаційних технологій відвідав тренінг, що відбувся в Кропивницькому в рамках проекту Компас Демократії, повідомляє «Золотоноша.ck.ua».

kompas-demokratiyi-2

Захід проводили за підтримки «Української регіональної платформи громадських ініціатив», фінансової підтримки Європейського Союзу та підтримки ГО «Територія успіху». Мета – сприяння впровадження демократичних змін на місцевому рівні у Кіровоградській та Черкаській областях. Золотоношу представляли вчитель історії Марина Галат та члени батьківської громади (початкової, середньої та старшої ланки) Ксенія Літвінська, Марина Глушко та Алла Степанок.

Для проведення тренінгових занять були запрошені потужні тренери. Під час лекції «Знаєш закон – користуєшся можливостями та правами» Анатолій Ковтонюк (тренер програми «Демократична школа») акцентував увагу на проблемі прав дитини та необхідності виховання відповідальності в дітей, створення в школі всіх необхідних умов для їх розвитку. Галина Коломоєць (науковий співробітник ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України) провела з учасниками тренінг про законодавчу базу освіти України «Україна. Закон. Школа». Освітній експерт, шеф-редактор порталу «Освітня політика» Віктор Громовий запропонував тренінг «Демократична школа – успішні світові практики». Над розумінням проблем толерантності в сучасній школі учасники працювали під час тренінгу «Школа – толерантне середовище», проведеним сертифікованим вчителем-експертом «Microsoft», тренером програми з медіаграмотності Людмила Бойко.

На завершення команди шкіл-учасниць проекту презентували власні проекти розвитку шкіл, які були розроблені під час навчальної гри. Нині ж колектив СШІТ №2 висловлює вдячність активним батькам, що взяли участь у тренінгу, та сподівається на подальшу тісну й конструктивну співпрацю в напрямку демократизації навчально-виховного процесу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100