реклама

реклама

В Україні відбудеться XII Міжнародний футбольний турнір для людей з особливими потребами Seni Cup 2017. У ньому візьме участь і Смілянський дитячий будинок-інтернат. Про це інформує Міністерство соціальної політики України.

1 червня турнір розпочнеться у Києві на спортивній базі «Святошин»  – серед вихованців дитячих будинків-інтернатів та підопічних психоневрологічних інтернатних установ системи соціального захисту населення. Матчі відбуватимуться протягом двох днів – 1 та 2 червня й проходитимуть за правилами FIFA з суддівською командою від Федерації футболу України. Переможці національного етапу представлять Україну на міжнародному фінальному турнірі Seni Cup у Польщі.

Нагадаємо, щороку турнір проходить за підтримки Міністерства соціальної політики України та Посольства Республіки Польща в Україні; партнерами є Федерація футболу України, Федерація футболу м. Києва та компанія TZMO S.A., Асоціація футболу інвалідів України, Страхова група PZU Україна, McDonald’s, TM Globex. Водний партнер Seni Cup 2017 – природня «Моршинська».

Очікується, що у 2017-му для участі у змаганнях до Києва приїдуть 16 команд дитячих будинків-інтернатів з різних областей, також психоневрологічних інтернатів.

Протягом двох днів, крім змагань, для учасників турніру проведуть майстер-клас від відомого футболіста, відбудуться виступи українських музикантів, запуск кульок-бажань, а також для гостей працюватиме майстерня від волонтерів «Зроби своїми руками».

Дати та час проведення матчів:

1 червня, 13:00 – 18:00

2 червня, 9:00 – 14:00

Місце: Київ, спортивна база «Святошин», Житомирське шосе, 19 км

У Мінсоцполітики наголошують, що турнір має важливе соціальне значення, адже його місія – допомогти подолати дискримінацію, соціально адаптуватися та стати повноцінними членами суспільства людям з інвалідністю, які наразі проживають в установах.

Довідково. Турнір Seni Cup заснований у 2000 році в Польщі. У 2003 році ініціатором проведення турніру в Україні стала компанія «Белла-Трейд». Футбольні змагання відбуваються в Польщі, Угорщині, Чехії, Словаччині, Німеччині, Росії, Латвії, Литві, Білорусі та Україні.

Про це повідомили в Черкаській ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100