реклама
Sucurity Police

реклама

Створення Смілянського госпітального округу на Черкащині – під загрозою. Про це стало зрозуміло під час сьогоднішньої наради черкаського відділення Асоціації обласних та районних рад, яке відбулося під головуванням голови облради Олександра Вельбівця.

Нарада

Під час наради обговорювалося як питання створення госпітальних округів, так і можливе подальше укрупнення районів відповідно до законопроекту «Про порядок утворення, ліквідації районів, встановлення і зміни їх меж».

Із різкою і недвозначною заявою виступив голова Кам’янської районної ради Сергій Сундуков.

Сундуков

– Кам’янщина категорично проти приєднання до Смілянського району, – наголосив він. – Я не вважаю, що Сміла може стати центром великого району (повіту) або госпітального округу. Смілянщина сьогодні неспроможна не тільки когось приєднувати, а й себе утримати. Із чотирьох смілянських лікарень нині на межі закриття дві. Смілянські дороги – справжнє більмо на карті України. На Смілянщині навіть не здатні забезпечити свої структури службовими машинами. Вважаю, що Сміла і Смілянський район не заслужили бути центром ані госпітального округу, ані повіту!

За словами пана Сундукова, в разі, якщо об’єднання стане обов’язковим, Кам’янщина хотіла б об’єднатися не зі Смілянщиною, а з Черкаським і Чигиринським районами. З цього питання є рішення Кам’янської районної ради, усіх сільських рад, а також місцевих громадських організацій.

Готується схоже рішення і в Корсунь-Шевченківській районній раді – цей район також волів би приєднатися до Черкаського госпітального округу.

А Городищенська районна рада вже прийняла рішення, в якому йдеться про бажане приєднання до Центрального (Звенигородського) госпітального округу.

Нагадаємо, спочатку передбачалося створення на Черкащині трьох, а відтак – чотирьох госпітальних округів, у межах яких у майбутньому може бути створено укрупнені райони (повіти). В кожному окрузі має бути створено лікарню інтенсивного лікування, яка за якістю надання медичних послуг має наближатися до обласної лікарні; інші районні лікарні збережуть нинішній потенціал.

Варіант із чотирма округами

Варіант із чотирма округами

За наполяганням жителів Сміли і Смілянського району обласна рада звернулася до Кабміну з вимогою утворити в області п’ятий госпітальний округ – Смілянський. Урешті Уряд пристав на цю пропозицію.

Варіант із п'ятьма округами

Варіант із п'ятьма округами

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Михайло Лобас, відмова від Смілянського округу означатиме скорочення кількості госпітальних округів на Черкащині. А це потягне за собою зменшення державного фінансування на створення та розвиток лікарень інтенсивного лікування: їх буде не п’ять, а чотири.

Урешті Олександр Вельбівець закликав прийняти «соломонове» рішення: просити Кабмін утворити на Черкащині п’ять госпітальних округів, але при цьому врахувати позицію Кам’янського, Городищенського та Корсунь-Шевченківського районів. Щоправда, як це зробити, сьогоднішня нарада так і не запропонувала.

Отже, коли Кабмін ухвалить те чи інше – будь-яке – рішення, хтось обов’язково буде незадоволений. Але черкаське відділення Асоціації обласних та районних рад примудрилося при цьому «умити руки» й зробити вигляд, ніби врахувало позицію всіх сторін.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Загребля 05.06.2017 20:23
Це вирок смілянській владі, яку давно треба судити за бездіяльність і липкі руки. Ясно, що з такими виродками ніхто не хоче мати справу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Сергій 24.05.2017 14:52
#1 депутат 24.05.2017 14:50 Як не дивно, але не менше половини Кам`янчан їздить до Черкас власним транспортом через Холодний Яр і далі чигиринською трасою. Дорога довша на 7 км., зато на дорогу схожа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 депутат 24.05.2017 13:50
Все це відбуваєтьсяза вказівкою, щоб таки не створювати пятий округ. Після приєднання Кам*янки до Черкаського округу, щоб не їздити по поганим дорогам через Смілу, кам*янчани будуть літати до Черкас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100