реклама

реклама

Авторів найкращих учнівських робіт-розповідей, присвячених видатним людям, пов’язаним із Черкащиною, було відзначено вчора в Палаці молоді у Черкасах.

18698791_1393415547392859_436576780_o

Міський конкурс «Відомі та невідомі земляки» ініціювало громадське формування «Міська варта» і черкаська секція Міжнародної поліцейської асоціації (керівник – Іван Мороз), а фінансово підтримав черкаський підприємець та меценат Араік Мкртчян.

Конкурс пройшов у три етапи: спочатку на рівні школи, потім – відбірковий (конкурсна комісія відібрала 21 найкращу роботу), а відтак – остаточний (журі з університетських викладачів визначило найкращих із кращих). Серед експертів конкурсної комісії були керівники департаменту освіти і науки міськради, журналісти (зокрема, представник «Прочерку» Максим Степанов), викладачі вищої школи. До журі ввійшли професори ЧНУ ім. Б.Хмельницького Наталія Земзюліна, Віталій Масненко, Владислав Боєчко, доценти Валерія Мотуз і Тетяна Терещенко.

Одна з двох володарок І премії Віталіна Постоєнко зі своїм науковим керівником Яною Шевченко

Одна з двох володарок І премії Віталіна Постоєнко зі своїм науковим керівником Яною Шевченко

Щоб узяти участь у підбитті підсумків, до Черкас прибули представники Міжнародної поліцейської асоціації зі столиці. Вони нагородили почесними відзнаками і грамотами організаторів конкурсу і тих, хто долучився до його проведення. А меценатові Араіку Мкртчяну, який профінансував організацію конкурсу й грошові заохочення, передали письмову подяку від папи Римського Франциска І.

Одна з двох володарок І премії Катерина Марченко

Одна з двох володарок І премії Катерина Марченко

Як наголосили в коментарі «Прочерку» ініціатор конкурсу Іван Мороз та одна із організаторів Надія Поденщикова, головною метою конкурсу було виховання патріотизму. На їхню думку, дитина, пропустивши через своє серце і розум цікаву інформацію про видатних земляків, зміцнить у собі й любов до рідного краю.

На конкурс було подано 62 роботи. На жаль, певна частина цих робіт містили значну частину плагіату, а деякі були повністю переписані з інтернет-ресурсів або з книжок. Такі роботи залишалися поза відбором. Як наголосив ініціатор конкурсу Іван Мороз, «добра справа має бути чистою». Експерти віддавали перевагу роботам, які або знайомили із маловідомими, але значними історичними постатями, або містили авторське осмислення значущості тих чи тих діячів у історії нашої країни.

Грошовим заохоченням (100 грн) відзначили всіх, хто пройшов у ІІІ тур конкурсу, а також їхніх учителів (наукових керівників).

Третю премію (150 грн) вибороли:

- учениця 1-ої міської гімназії Олександра Ухань за роботу про відомого сходознавця Олексія Баранникова,

- учениця 12-ої школи Валерія Карбушева за роботу про письменницю Майю Фролову,

- учениця 32-ої школи Вікторія Чайка за роботу про духовний подвиг св. Макарія Переяславського і Канівського,

- учениця 32-ої школи Дарина Головчук за роботу про організатора партизанського руху часів ІІ світової війни, ректора Черкаського педагогічного інституту Олександра Тканка,

- учениця Гуманітарно-правового ліцею Катерина Носач за роботу про кобзаря Михайла Коваля.

Другу премію (300 грн) вибороли:

- учениця 19-ої школи Злата Бессараб за роботу про автора пісні «Чорнії брови, карії очі» Костянтина Думитрашка,

- учениця 20-ої школи Поліна Онищенко за роботу про її прабабусю, народну майстриню Ялину Ратушняк,

- учениця 36-ої школи Юлія Луценко за роботу про загиблого героя АТО генерал-майора Ігоря Момота,

- учениця 36-ої школи Анна Гречана за роботу про художницю Віру Кутинську.

Першу премію (500 грн) отримали:

- учениця 12-ої школи Катерина Марченко (науковий керівник Олена Гриценко) за роботу про братів Чучупак,

- учениця 30-ої школи Віталіна Постоєнко (науковий керівник Яна Шевченко) за роботу про загиблого героя АТО Віталія Вергая.

Крім того, меценат конкурсу Араік Мкртчян нагородив своєю власною премією учасницю, яка написала роботу про нього – ученицю 28-ої школи Вікторією Нянько.

Організатори планують провести аналогічний конкурс і наступного року.

Фото Олександра КОСТИРКА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 За знання 28.05.2017 00:04
Судячи з інформації, знання школярів про відомих людей Черкащини досить обмежене. Як, напевне, і організаторів цього потрібного, але, дійсно, примітивно-саморобного конкурсу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 ukrdill 27.05.2017 17:30
Захід - совок ще той. Коли покликали нагороджувати дітей, а натомість вся вступна частина була присвячена нагородженю самих себе (забули нагородити лише гардеробників)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Галя 26.05.2017 00:22
Крім того, меценат конкурсу Араік Мкртчян нагородив своєю власною премією учасницю, яка написала роботу про нього :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100