реклама
Sucurity Police

реклама

Протягом 3-х місяців на Черкащині проходив профорієнтаційний КВЕСТ «Моя професія», який складався із  п’яти поетапних навчально-пізнавальних завдань для учнівської молоді, до проходження яких були залучені відділи освіти, представники ринкоутворюючих підприємств області, навчальні заклади, соціальні партнери, засоби масової інформації.

фото

В рамках заходу були проведені: профорієнтаційні уроки, тренінги, тестування, ярмарки професій, ярмарки кар’єри, професіографічні екскурсії.

Загалом за період проходження  КВЕСТу взяли участь 3178 учнів із 117 загальноосвітніх шкіл області та долучилися 51 ринкоутворююче підприємство.

Під час першого етапу  КВЕСТу  «Моя професія»  під назвою «КОНТЕНТ»  учні, поєднані в команди, з різних джерел збирали інформацію про професії, які користуються попитом на ринку праці

На  другому  етапі  «РЕСУРС» учнів ознайомлено з навчальними закладами, де можна отримати професії, які  їх цікавлять.

Дуже цікавим став для учнів третій етап  «ВИБІР»,  під час якого учні  відвідали центр зайнятості та  мали можливість пройти тестування з метою визначення сфери діяльності, яка не лише цікавить молоду людину, а ще й підходить їй.

Четвертий етап КВЕСТу «ДЕБЮТ» полягав в організації фахівцями служби зайнятості для школярів  професіографічних екскурсій  на ринкоутворюючі підприємства, де працюють представники презентованих професій. Школярі мали можливість ознайомитися із загальними відомостями про підприємства: структуру, специфіку виробничої діяльності,  умови, режим праці, потребу в працівниках, заробітну плату, можливість професійного навчання.

П’ятий  етап під назвою «ПЛАН»  презентував школярам послуги служби зайнятості для молоді, вони отримали інформацію про стан та перспективи ринку праці, ознайомилися з «Барометром професій».

Кожен етап профорієнтаційного КВЕСТу захоплював інтерактивними вправами, іграми, цікавими завданнями.

Проведення подібних заходів популяризує робітничий світ професій  та дозволяє розширити кругозір власного працевлаштування, адже учні під час КВЕСТу отримали багато цікавої та потрібної інформації про професії, ринок праці, пошук роботи, пізнали себе за допомогою профдіагностичного тестування, ознайомилися з перспективами обрання майбутньої професії та подальшим працевлаштування на підприємствах регіону. Так, через інтерактивну ігрову форму КВЕСТу у школярів формується розуміння  світу професій,   нових можливостей, нового вибору, який вже скоро має зробити кожен.

Спільна робота служби зайнятості, загальноосвітніх шкіл, навчальних закладів та успішних підприємств є дуже корисною, адже профорієнтаційні заходи - це крок на шляху до зниження молодіжного безробіття.

Відділ організації профорієнтації Черкаського ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100