реклама

реклама

Обласну журналістську премію «Прометей» було вручено сьогодні в галереї мистецтв на черкаському Хрещатику. Премія вручається щороку напередодні Дня журналіста (6 червня).

DSC_0238

У номінації «Журналістське розслідування», на перемогу в якій претендувало 24 роботи, відзнаку лауреата та грошову премію отримав журналіст інтернет-видання «Інфоміст» Сергій Макаренко за розслідування, присвячене ігорному бізнесу, який приховується під маскою національної лотереї. Також дипломами лауреатів й цінним подарунком – книгою Сергія Лойка «Аеропорт» – нагороджено Володимира Лимаренка-Полянського («Черкаський край»), Олександра Безпрозваного (інтернет-видання «Кропива»), авторський колектив газети «Сміла» (Людмилу Скороход, Юлію Харченко і Ларису Гур’єву), Ігоря Сичова (інтернет-видання «Дзвін»), Олексія Хуторного (інтернет-телебачення «Громадське Черкаси»).

– Автори цих розслідувань активно працювали із реєстрами прав власності, робили інформаційні запити, працювали з документами із різних офіційних джерел. Їхні матеріали відрізняються об’єктивністю, глибиною та ґрунтовністю, – наголосила заступник голови обласної організації Спілки журналістів України Тетяна Калиновська.

У номінації «Журналісти про журналістів» премію отримала редакція обласної газети «Черкаський край».

– Це видання протягом року подало цілу низку публікацій, якими відстоювало права журналістів, у тому числі в різних районах Черкаської області, – зазначила, вручаючи нагороду, відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Ірина Хроменко.

За дорученням голови Національної спілки журналістів Сергія Томіленка цілій низці працівників ЗМІ Черкащини було вручено Почесні грамоти і Дипломи секретаріату НСЖУ. Окремо було відзначено обласну дирекцію Національної суспільної телерадіокомпанії України (керівник – Михайло Калініченко), яка організувала та провела ІІІ Всеукраїнський фестиваль телепрограм «Кобзар єднає Україну», та колектив газети «Сміла», який цьогоріч відзначає 20-річчя з часу заснування. Відзнаку та нагрудний знак НСЖУ отримав фотожурналіст «Черкаського краю» Олег Ганін. Цінним подарунком також було відзначено журналіста Степана Вінярського за його роботу «Календар Майдану в світлинах».

За словами першого головного редактора газети «Сміла» Олексія Пухного, нинішня журналістика гостро потребує залучення досвіду попередніх часів. Зокрема, за його спостереженнями, із нинішніх ЗМІ майже зник жанр публіцистики. Також дуже мало публікацій на гострі теми. Тому подібні заохочення мають велике значення для журналістів Черкащини.

Учасники заходу оглянули персональну виставку світлин черкаського фотожурналіста Ігоря Єфімова.

DSC_0228

DSC_0193

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100