реклама

реклама

12046857_979230715454214_6061122219546821214_n Черкаський правозахисник, журналіст, волонтер Валерій Макеєв увійшов до складу Секретаріату Національної спілки журналістів України, повідомляють у НСЖУ.

– Валерій Макеєв став одним із 17-ти секретарів Спілки, – розповів у коментарі «Прочерку» голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Відповідатиме Валерій Федорович за надання допомоги журналістам-жертвам війни, в тому числі полоненим і пораненим. Також до кола його обов’язків входить міжнародна співпраця, спрямована на захист журналістів, які піддаються гонінням.

Секретаріат – виконавчий орган Національної спілки журналістів України. Він формує апарат НСЖУ, відповідає за підготовку цільових програм, проведення організаційно-творчих заходів, визначає переможців творчих конкурсів тощо.

– Робота, яку мені довірено, – це, по суті, робота по спеціальності, – сказав у коментарі «Прочерку» Валерій Макеєв. – До кола моїх обов’язків входить, зокрема, боротьба за звільнення затриманих у Росії та Криму журналістів – Романа Сущенка, Миколи Семени. Я відповідатиму за налагодження міжнародної журналістської солідарності, координацію дій НСЖУ із церквою. Переконаний, що наша робота буде плідною, і результати будуть.

Валерій Макеєв наголосив, що робота із захисту прав журналістів – складна і копітка, але вона є однією з головних складових діяльності Спілки журналістів.

– Журналісти повинні відчувати, що у складний момент вони можуть розраховувати на підтримку колег, – підсумував Валерій Федорович. – У свою чергу, сподіваюся на плідну співпрацю зі всіма однодумцями, з якими мене поєднує членство у Спілці журналістів.

Нагадаємо, сам Валерій Макеєв сто днів перебував у полоні так званої ЛНР, про що написав автобіографічну книгу «100 днів полону». Одним із героїв цього видання є ще один журналіст – харків’янин Роман Черемський, який провів у полоні 132 дні.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Сімнадцятому секретарю 01.06.2017 18:00
Хай Макєєв для початку розкаже, чому він не любить згадувать про журналістів телеканалу "112", які потрапили до полону слідом за ним? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100