реклама
Sucurity Police

реклама

Інноваційним ІТ-проектам Черкас бракує підтримки місцевої влади. Про це розповів у коментарі порталу «Діловий регіон» директор компанії «eKreative» та стартапів «MapaMagic», «Kidslox» та «FoodHacker» Віктор Євпак.

28 березня Віктор Євпак і міський голова Анатолій Бонадренко підписали угоду про співпрацю

28 березня Віктор Євпак і міський голова Анатолій Бонадренко підписали угоду про співпрацю

За словами Віктора Євпака, поки що Черкаси не входять до міст України із найбільш розвиненим ІТ-рухом. «У Львові, наприклад, цей рух набагато сильніший. Чому? Бо мер міста і міська влада дуже чітко і явно показала, що туризм і ІТ – це пріоритети стратегії розвитку міста. Це знайшло своє вираження у створенні ІТ-інфраструктури, та ІТ-середовища, де компанії можуть швидко розвиватися, створювати нові робочі місця тощо. Тому програмісти з усієї України стікаються туди», – розповів порталу «Діловий регіон» Віктор Євпак. Але ІТ-рух у Черкасах пожвавлюється переважно завдяки зусиллям ІТ-спільноти – створюються нові команди, проекти, але критичної маси ще немає. Хоча тенденція вже намітилася.

«Щоб створити умови потрібно, по-перше, не заважати ІТ, а тільки сприяти. На щастя, пройшов період «наїздів». По-друге, слід переглянути концепцію і бачення підготовки кадрів і навчання. По-третє, всіляко сприяти ІТ-проектам та інноваційним починанням, які є в айтішників. Наприклад, наш «MapaMagic» усе ще б’ється за життя», – відзначив Віктор Євпак.

Фото: Черкаська міська рада

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Бонд 02.06.2017 07:34
IT - це мильна пузиряшка... яка взагалі не має жодної гривни доданої вартості!!! Сьогодні тут, а завтра там...

Виробництво треба заохочувати!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Юрій 02.06.2017 04:56
А чого можна ще очікувати? Лисянка, вона і в Африці - Лисянка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100