реклама
Sucurity Police

реклама

Вже за кілька тижнів, 17 червня, вперше у Черкасах відбудуться видовищні драйвові перегони на саморобних тачках "Крутий спуск". Організовує їх автомобільний клуб «Черкаси» за підтримки міської ради. Як розповідають організатори, подібні змагання були лише в Києві. Про унікальний фестиваль розповідає організатор автодійства - керівник автомобільного клубу "Черкаси" Андрій Яроменко, пише "Місто на Че".

18789380_1283909308392501_1240690105_o-500x338

- Андрію, розкажіть про народження ідеї "Крутого спуску". Чи багато аналогів таких перегонів в Україні?

- Автомобільний клуб "Черкаси" постійно проводить найрізноманітніші автомобільні змагання як на Черкащині, так і загалом по всій Україні. Це і ралі, і слалом, і дрег-рейсинг,  - словом, перегони, що здебільшого орієнтовані на автоспортсменів. Тому цьогоріч ми вирішили організувати такі змагання, у яких може взяти участь практично кожен охочий. "Крутий спуск" - це перегони на саморобних тачках. Схожі змагання проводили кілька років тому в Києві, а Черкаси ще не бачили подібного дійства. Для таких змагань необхідна похила дорога і у Черкасах є місце, яке ідеально підходить – це Замковий узвіз (повз музичне училище). Тож, Замковим узвозом тачки скочуватимуться до Долини троянд.

Чи виникали перепони під час організації перегонів і хто допомагає у втіленні такого цікавого проекту?

Автомобільний клуб "Черкаси" - це команда людей, які об’єднані спільною ідеєю. Кожен із нас докладає максимум зусиль для розвитку автомобільного спорту в Черкасах. Ідея "Крутого спуску" виникла ще взимку, а зараз вона поступово реалізується у цікавому проекті, який, я сподіваюся, сподобається черкасцям. Відверто кажучи, ми також хвилюємося, адже змагання подібного формату для нас теж щось нове, та ми прагнемо провести їх на високому рівні. Втілювати проект нам допомагають наші партнери, більшість із яких є постійними партнерами автомобільного клубу "Черкаси". Відчутна і підтримка міської ради, особливо у питанні дозволів на перекриття руху у день змагань.

Андрію, чи багато бажаючих взяти участь у перегонах і чи є певні обмеження для цього (наприклад наявність водійських прав)?

На сьогодні вже маємо 15 заявок від команд. Звісно, хотілося б щоб бажаючих було більше. Зважаючи на те, що досі в Черкасах таких змагань не було, цілком зрозуміло, що багато хто просто не наважується зібрати власну тачку. Чимало людей телефонують і просто цікавляться правилами та технічними вимогами до тачок. Насправді, нічого складного немає і створення саморобної тачки під силу багатьом. Головне – бажання та базові технічні знання. Передусім, варто зібрати команду у складі 3-4 осіб з пілотом старшим 16-ти років. Що стосується самої тачки, то вона збирається з будь-якого матеріалу, але без двигуна. Забороняється використовувати допоміжні пристрої, мотори або акумульовану енергію. Вага тачки без водія не повинна перевищувати 100 кг. До речі, водій у тачці може розміщуватись як завгодно – сидячи, стоячи, чи, навіть, лежачи.
Додам, що не дозволяється використовувати модифіковані транспортні засоби, наприклад, дитячі електромобілі чи квадро цикли, базу стандартного автомобіля.
Переможець визначатиметься за трьома основними критеріями: швидкість проходження дистанції, відстань, яку тачка прокотиться та креативність ідеї. Саме зовнішній вигляд тачки і буде основним критерієм. Дизайн – на власний розсуд команд. Відкрию таємницю однієї з команд учасників( звісно, з їхньої згоди): команда збирає тачку у вигляді дорожнього конуса. На разі я бачив лише їхній ескіз, тож самому цікаво побачити вже готову роботу. Оцінюватиме креативність тачок неупереджене журі. Додам, що призовий фонд змагань – 10 тисяч гривень.

Чи стане "Крутий Спуск" щорічним? Якщо так, то чим збираєтеся дивувати учасників та глядачів у подальшому?

Сьогодні рано загадувати, чи стане "Крутий спуск" для Черкас  традиційним. Про це можна буде говорити вже по його завершенню. Та вже навіть цього разу, окрім самих тачок, ми готуємо для глядачів чимало сюрпризів, наприклад, виставку спортивних машин та ретро автомобілів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100