реклама

реклама

20 випробувань для 12-ти дорослих і 14-ти дитячих команд. Під час уже другого фестивалю тімбілдингу черкасці здолали скеледром, упоралися з різні силовими та логічними завданнями, аби дати життя одному з соціальних проектів. Таких цього року зареєстрували 13. Перемога дісталася арт-проекту для підтримки онкохворих дітей «Подаруй посмішку».

18944540_1397720263658113_1171291907_n

Саме за цей прект від самого початку уболівала засновниця фестивалю тімбілдингу Ольга Касьянова. Разом із командою вона готувалася до фесту впродовж трьох місяців.

- Цього року ми бачимо, що кількість переросла в якість щодо соціальних проектів. Реально автори проектів підготувалися значно краще, подавши на конкурс «Я це роблю» добротні хороші ініціативи, - говорить Ольга. - Крім того, у бізнесу значно більше розуміння мети участі у фестивалі, усвідомлення того, що вони можуть впливати на соціальну складову. З минулого року у нас 6 команд, які вирішили випробувати свої сили: поліція, державні структури. Помітно, що це для них уже честь і відповідальність.

18928071_1397720820324724_1236353846_n

Цьогоріч завдання ускладнили. Серед найбільш екстримальних – перевертання армійського колеса, скеледром та піднімання учасників команди погружчиком. Були і логічні завдання. Оцінювали учасників волонтери відповідно до інструкції. На кожній локації враховували швидкість або майстерність її проходження.

- Цікаво було спостерігати за наполегливістю учасників команд, як вони намагалися швидко упоратися з завданнями, як підтримували одне одного, - ділиться враженнями Валентина Козаченко. - Особлисто для нас із сином були актуальні дитячі розваги, малюк навіть на пілоні покрутився, а я довідалася про можливості літнього дозвілля для нього.

Крім того, каже жінка, її порадували і навіть здивували ідеї проектів для міста. Вона вважає, що кожен із них повинен бути реалізований у Черкасах. Якщо не за результатами конкурсу, то за кошти бюджету чи завдяки участі у інших програмах. Цьогоріч проекти були спортивного, екологічного, інтелектуального напрямків, стосувалися облаштування паркових територій, надання допомоги жінкам та онкохворим дітям. Навіть Центр зайнятості для підлітків був запропонований до реалізації. Проте, грантові 25 тисяч гривень, сформовані з внесків команд-учасниць, переможці змагань вирішили віддати Вікторії Гуро з її арт-майстернею «Подаруй посмішку». Проект полягає у проведенні постійних 2-хгодинних творчих занять з метою відволікання та психологічного розвантаження онкохворих діток та їхніх рідних через різні форми мистецтва.

18902958_1288951831203015_1864731611_n

У тімбілдінг-перегонах-2017 перемогла команда "Юрія-Фарм", 2 місце у команди «Ощадбанку», 3 - управління патрульної поліції.

Прикметно, що авторка проекту-переможця 15 тис грн з свого проекту вирішила передати на розвиток проекту «Насильству немає виправдання» для протидії насильству та подолання гендерної нерівності жінок, роботи Кризового жіночого центру.

Приємним бонусом для усіх учасників конкурсу соцпроектів стане участь у безкоштовному тренінгу з проектного менеджменту, який дасть можливість вибороти грант від Вritish Council.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100