реклама

реклама

4 червня Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Київського Патріархату нагородив волонтерів-свободівців Павла Собка та Юрія Кулика, бійців «Легіону Свободи» Івана Таряника, Олександра Гармаша та Олександра Кусяка медялями «За жертовність і любов до України».

Бійці та Волонтери Легіону Свободи з нагородами

Медаль є відзнакою Української православної церкви Київського патріархату. Нагороджують нею за прояв активної громадянської позиції, героїзму, самопожертви в ході Революції гідності, захисту України на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську допомогу військовим формуванням України – Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальонам тощо.

Зазначимо, що Іван Таряник – боєць 44-ої бригади, Олександр Гармаш – вояк 43-ої бригади та Олександр Кусяк – боєць 72-ої «чорної» бигади ЗСУ, родом із Чорнобаївського району. Усі бійці відвоювали та наразі демобілізовані. Проте продовжують активно допомагати фронту й беруть участь у волонтерських рейдах гарячими точками Сходу. Слід зауважити, що саме Павло Собко та Юрій Кулик щомісяця організовують ці поїздки. Волонтери збирають гуанітарну допомогу на Чорнобаївщині та в місті Черкасах. Окрім цього свободівці часто організовують волонтерські акції до великих свят. Часто в них беруть участь діти й передають малюнки, обререги та листи захисникам України.

«Нагорода для нас – це не якась річ, що її можна повісити на одяг та просто показати дітям. Це не самоціль, а стимул продовжувати боротьбу. Адже коли усвідомлюєш, що ця війна закінчиться ще не скоро й що половина населення країни намагається її не бачити, накочується хвиля зневіри. З’являється логічне питання: чи треба це ще для когось крім вояків та нас, волонетрів? Чи треба це тій країні, яку ти захищаєш? У такі моменти духовна підтримка є безцінною. Для нас велика честь отримати відзнаку з рук наставника, духовного настоятеля української церкви» – поділився своїми враженнями Павло Собко.

Прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 котилася торба 05.06.2017 17:01
Велика шана і повага нашим захисникам і волонтерам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100