реклама

реклама

3 червня в черкаській Долині Троянд відбувся фінал обласного конкурсу для школярів «Наукова ліга». У конкурсі перемогла команда  «Steam» зі Шполи. Це п’ятеро школярів, що закінчили восьмий клас у школі №5.

Фото Сергія Черкасова

Фото Сергія Черкасова


IMG_0382

Команда найдотепніших отримала сертифікат на суму 10 000 грн. від директора ТОВ «НВФ «Урожай»Олега Васецького. Адже саме за його підтримки та підтримки Благодійного фонду «Урожай-громаді» і проходив конкурс, на якому сільська шкільна молодь мала можливість продемонструвати фізичні, хімічні досліди та реакції, завдяки яким можна побачити навчальний процес з іншого боку, неформально.

Сертифікат переможцям вручив депутат міської ради, голова міської організації ВО «Черкащани» Павло Карась

– Вперше ми отримали можливість показати науку такою, як вона є, справді наближеною до життя, а не книжною і сухою. Діти зі звичайних сільських шкіл робили експерименти, бачили фізику і хімію в реальності. Думаю, що надалі ці діти творитимуть українську і світову науку. Можливо зараз в Долині троянд між нами (я дуже хочу в це вірити) є майбутні Нобелівські лауреати. Нехай ними колись стануть діти з Тальнівщини, Катеринопільщини, Смілянщини абощо. Тож дякую Олегу Васецькому за те, що спонсорує такі конкурси. Сподіваюся, що наступного року ця «Наукова ліга» проходитиме за участі ще більшої кількості команд, – зазначив Павло Карась.

IMG_0408

На думку Олега Васецького, такий масштабний науковий конкурс для школярів на рівні області дав шанс дітям реалізувати свій хист до науки, а також повірити в те, що справжні знання – це не утопія, а навпаки, гарний старт для власних можливостей. В умовах недофінансування освітньої галузі подібні конкурси для сільської молоді допомагають дітям усвідомити цінність знань, отриманих в школі.

19022071_1952045921692888_1675321133_n

Цікаво, що відбіркові тури конкурсу «Наукова ліга» відбулися навесні у в восьми районах Черкаської області, зокрема Канівському, Корсунь-Шевченківському, Городищенському, Катеринопільському, Тальнівському, Лисянському, Звенигородському, Шполянському. Тож шполянській команда довелося добряче попрацювати, щоб вибороти перше місце.

Богдан Дверетняк, представник команди «Steam», зазначив, що їм вдалося перемогти завдяки швидкості прийняття рішень. Звісно, команда вірила у перемогу. Школярі подякували батькам і учителям за допомогу та настанови і готові позмагатися за приз і наступного року. Що ж до коштів, то школярі сказали, що вирішуватимуть колективно, як їх витратити.

Фото Сергія Черкасова

Фото Сергія Черкасова

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Закривидорога 06.06.2017 11:02
Нормальний приклад для інших бізнесменів! Починайте ділитись грошима! Не ждіть Гонти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100