реклама

реклама

Двох бійців із Черкащини – Сергія Михайлика з Канівщини і Василя Бурачука із Городищини – провели в останню путь замляки.

FetchOptImg.ashx

28-річний боєць 72-ї окремої механізованої бригади Сергій Михайлик отримав тяжке поранення в голову під час мінометного обстрілу позицій ЗСУ під Авдіївкою 30 травня, повідомляє «Kanos». Хлопця в критичному стані перевезли у дніпровський шпиталь ім. Мечникова. Боротьба лікарів за життя Сергія була затятою. Але, на жаль, врятувати його не вдалося: 31 травня військовослужбовець помер.

Сергій народився й виріс у селі Прохорівка Канівського району. Був мобілізований 2015 року, воював у складі 80-ї штурмової бригади. У квітні 2016 року Михайлик демобілізувався, але наприкінці січня 2017-го вирішив повернутися на фронт і підписав контракт із ЗСУ.

Поховали Сергія в рідній Прохорівці. П’ять років тому його батьки втратили молодшого сина, 19-річного Олександра, а тепер попрощалися й зі старшим...

Ще одного бійця, сержанта Василя Бурачука із Журавки Городищенського району, який загинув 2 червня під Волновахою Донецької області, провели в останню путь учора в рідному селі, повідомляє сайт облдержадміністрації.

18882054_446466505711881_3531605837241777485_n

Коли розпочався мінометний обстріл, Василь Васильович із товаришами намагалися заховатися в укритті, але був убитий кулею ворожого снайпера у потилицю. Василь Бурачук був 1994 року народження. 27 травня 2015 року був призваний на строкову службу, а вже 30 вересня підписав контракт. Служив у складі 30-ої бригади.

У загиблого бійця залишилися мати, батько, дві менші сестри, а також цивільна дружина і дитина.

Провести в останню путь героя прибули керівники району та міста, представники трудових колективів Городищини, громадськість та гості міста. До рідних зі словами щирого співчуття звернувся голова райдержадміністрації Олексій Лавріненко та заступник командира батальйону. Священики Городищенського благочиння на чолі з протоієреєм Іоанном Жигалом провели чин відспівування. Коли труну з тілом загиблого несли через площу Миру, сотні городищан опустилися у глибокій скорботі на коліна...

Волноваха – одна з найбільш гарячих точок АТО. Райцентр Волноваха розташований на півдні Донецької області, є залізничним вузлом на лінії Маріуполь – Донецьк та Маріуполь – Запоріжжя. Через місто проходить автошлях Слов'янськ – Маріуполь. Відстань до Донецька – 54 км, повідомляє спільнота «Книга пам’яті полеглих за Україну».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100