реклама
Sucurity Police

реклама

В умовах зміцнення місцевого самоврядування зростає роль місцевих фінансів у реалізації економічної політики держави та розв’язанні соціальних проблем. Все це вимагає належного рівня фахової підготовки фахівців економічного профілю, зокрема головних бухгалтерів сільських, селищних рад, які повинні володіти необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками у сфері місцевих фінансів та бути обізнаними з особливостями їхнього застосування в умовах ринкової економіки.

Про це йдеться на сайті Черкаської ОДА.

Ці та інші питання розглянули на короткостроковому тематичному семінарі «Актуальні проблеми децентралізації фінансової системи, написання проектів регіонального розвитку та стратегій об’єднаних територіальних громад» для бухгалтерів сільських, селищних рад. Про це зазначають в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

У межах семінару провели тематичні зустрічі, під час яких обговорили проблеми децентралізації фінансів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування, проблемних питань бухгалтерського обліку в бюджетних установах, порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів та відкриття рахунків у національній валюті в органах Державного казначейства, особливостей проведення ревізій та контрольних перевірок використання бюджетних коштів, окремих питань нарахування Єдиного соціального внеску та подання відомостей до Реєстру застрахованих осіб; процедури написання проектів регіонального розвитку і стратегій об’єднаних територіальних громад та ін.

Окрему увагу на семінарі приділили застосуванню електронної системи публічних закупівель ProZorro.

Реалізацію програми семінару здійснювали керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, облради, Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області, Державної фінансової інспекції у Черкаській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, ПП «Агентство «Консалт».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100